PONOVO ĆE NAVUĆI GNEV KRITIČARA: Đoković dao svoj sud o US Openu!

Autor:

Sport

03.07.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizacija US opena u planiranom terminu je pod znakom pitanja, pa se oglasio najbolji srpski teniser Novak Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

"Marka" prenosi da se prvi reket sveta obratio igračima na ATP turu sa pozicije predsednika Saveta igrača.

Ističe se da Đoković smatra da koronavirus diktira dešavanja u svetu i usaglasio se sa mišljenjem glavnom epidemiologa SAD Entonijem Faučijem da pandemija ne ide u pravom smeru.

Razmaci između termina su mali zbog sezone koja je na izmaku i zbog toga bi trenutno teško moglo da se igra u Njujorku od 31. avgusta do 13. septembra, a da se potom svi igrači vrate u Evropu gde bi bio obavezan karantin od 14 dana.

Rolan Garos je zakazan već za 20. septembar, a tokom avgusta i septembra je u planu još nekoliko turnira iz Masters serije, kako na američkom kontinentu, tako i u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aktuelni šampion US Opena

Novak se zato obradio igračima koji su već rezervisali smeštaj i kupili karte za SAD i saopštio im da će tražiti od organizatora da im vrati novac, odnosno, podmiri sve troškove ukoliko ne bude turnira.

U Njujorku se dnevno zarazi oko 50.000 ljudi i trenutno je jedno od najvećih žarišta virusa Covid-19.

Jedan od zaraženih bio je upravo Novak Đoković u Zadru na "Adrija turu", koji je pre dva dana testiran negativno, kao i njegova supruga Jelena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading