SKANDALČINA: Britanci ponizili Đokovića kao nikada!

Autor:

Sport

30.06.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski dnevni list San objavio desetoricu najvećih sportista svih vremena, među kojima nema najboljeg tenisera sveta!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Večito pitanje - ko je najbolji sportista svih vremena? Engleski San je izabrao desetoricu koji su dominirali, što će sigurno izazvati različite komentare jer na toj listi nema jednog Kristijana Ronalda, Novaka Đokovića, ali i mnogih.

1. Muhamed Ali (boks) Sebe je nazvao najvećim, a šampion je bio tri puta u teškoj kategoriji. Definitivno, bokser koji je obeležio 20. vek. On je ostao upamćen po tome što se borio za ljudska prava, odbio da ide u rat protiv Vijetnama, a pored toga bio je veliki šoumen.

2. Don Bradmen (kriket) Iako kod nas kriket nije toliko popularan, Australijanac Bradmen je ubedljivo najbolji igrač svih vremena. Englezi su zbog njega menjali pravila u kriketu, ali ni to im nije uspelo, jer je i pored toga Bradmen, sa prosekom uspešnosti od 99,94, drži rekord.

3. Pele (fudbal) Brazilac je obeležio period od 1958, kada je imao 17 godina, do 1970. i slobodno ga možemo nazvati najboljim fudbalerom svih vremena. Postigao je u karijeri 1.281 gol, a sa Brazilom je osvojio tri puta Svetsko prvenstvo.

4. Tajger Vuds (golf) Nijedan igrač golfa nije postigao to što je učinio Vuds. Imao je sve četiri titule u isto vreme nakon što je 2001. godine preuzeo "zelenu jaknu". Amerikanac je takođe bio u centru pažnje zbog ljubavnih afera, što je u jednom periodu uticalo i na njegove rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

5. Rodžer Federer (tenis) Švajcarac je obeležio tenis poslednje dve dekade i trenutno je najbolji igrač svih vremena, sa 20 osvojenih grend slemova, i nije slučajno što ga u belom sportu smatraju najboljim svih vremena. Omiljen je kod navijača, a najbolji pokazatelj o kakvom sportisti se radi govori i to da je i u 38. godini aktivan, čak se nalazi na četvrtom mestu ATP.

6. Majkl Džordan (košarka) Nema dileme da je Leteći Majk najbolji košarkaš svih vremena i, zahvaljujući njemu, Čikago je čak šest puta osvojio NBA prsten, a istovremeno je pet puta proglašen najboljim igračem u najjačoj ligi na svetu. Košarka je zahvaljujući Džordanu postala jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Tokom karijere bio ga je glas da je velike pare potrošio na kocku.

7. Džesi Ovens (atletika) Nijedan sportista u istoriji nije stekao takav politički status kakav je imao Ovens. Tamnoputi Amerikanac je na Olimpijskim igrama 1936. godina u Berlinu pod budnim okom Adolfa Hitlera osvojio čak četiri zlatne medalje i tako postao heroj kojem su se svi divili.

8. Lionel Mesi (fudbal) Argentinac koji je obeležio svetski fudbal poslednjih deset godina. Za razliku od svog zemljaka Maradone, on nije nikad sa "gaučosima" osvojio Svetsko prvenstvo, ali je na klupskom planu i igrajući za Barselonu osvojio sve što se može. Postigao je 627 golova na 718 mečeva za Katalonce.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

9. Dijego Maradona (fudbal) Kontroverzni Argentinac sigurno spada u najbolje fudbalere svih vremena. Većina njegovih zemljaka stavlja ga ispred Mesija, jer je za svoju zemlju osvojio Svetsko prvenstvo i igrao jedno finale. On će ostati upamćen po tome što je u četvrtfinalu SP u Meksiku 1986. postigao pogodak rukom, i to je nazvao "božjom rukom".

10. Jusein Bolt (atletika) Najbolji sprinter svih vremena, osvojio osam Olimpijskih zlata i osam svetskih titula i tako postao najuspešniji atletičar svih vremena. On i dalje drži svetski rekord na 100 metara sa vremenom od 9,58.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading