Ozbiljan udarac na "veliku trojku": Tenis ne zavisi od najboljih, preživećemo i bez njih!

Autor:

Sport

15.06.2020

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer javno su se pobunili protiv mera organizatora US Opena. Ipak, nemaju baš svi isto mišljenje kao najveća trojka u današnjem (istoriji) tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Velika trojka"

Zato se protiv njih "pobunio" Felisijano Lopez, teniser i ujedno direktor turnira u Madridu.

- Mislim da sada nije vreme da se fokusiramo na dva ili tri igrača, već da je vreme da se pomisle na sve, a ne samo na one iz vrha. Prisetimo se samo da ATP prolazi kroz ekonomske teškoće ako se tenis ne nastavi. Puno vremena je prošlo - rekao je Felisijano Lopez.

On je već sada najavio da će sigurno igrati na Gren slemu u Njujorku, ako bude održan krajem avgusta.

- Lično ću otići tamo i igrati. Mislim da je US Open svestan da nekoliko igrača možda neće učestvovati. Oni su već svesni ovog scenarija, ali činjenica je da US Open ne zavisi samo od prisustva najboljih igrača. U igri je puno drugih faktora koji će odlučiti sudbinu turnira - istakao je španski teniser.

- Poštujem odluku Rodžera, Rafe ili Novaka da u ovakvim specifičnim uslovima ne igraju US Open. To je sa određenog stanovišta fer, ali bi trebalo da igramo. To je dobro za tenis i većinu igrača. Uslovi nisu idealni, ali ih bar ima - zaključio je.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Felisijano Lopez

Američki mediji najavljuju da su organizaori US Opena definitivno prelomili da se igra ove godine u Njujorku, bez obzira na pandemiju koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading