(FOTO/VIDEO) Teniska elita jedva čeka da izađe na teren: Dimitrov, Zverev i Tim oduševljeni, ali bez optimizma za nastavak sezone!

Autor:

Sport

12.06.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uspeo je da okupi svetske zvezde poput Dominika Tima, Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova koji će učestvovati za vikend na turniru humanitarnog karaktera. Elita "belog sporta" je održala konferenciju za medije pred svečano otvaranje "Adria tura".

RepublikaFoto: Todor Petković
Zverev, Đoković. Dimitrov i Tim

- Srbija nam je poželela lepu dobrodošlicu, pogotovo Novak koji je došao da pokupi mene i Dominika sa aerodroma. Novak organizuje ovaj Tur i jedva čekam da se opet takmičim, da opet vidim sve jer nisam video sve od Indijan Velsa. Toliko su mi nedostajali i mislim da će tenis biti na visokom nivou- rekao je Zverev.

Nemac nije optimističan povodom nastavka sezone.

- Svi žele da igraju Slem ako je moguć, ali gledajući stvari sada biće jako teško. Vi tamo sada kad dođete morate da budete na aerodromu dve nedelje onda morate da dođete pre početka da biste trenirali, onda ne smete da idete nigde van kompleksa. To je 6,7 nedelja tamo provedenih. Ne bismo smeli da jedemo, da se tuširamo u kompleksu... Smeli bi da imamo jednu osobu samo sa nama, u Novakovom primeru on bi smeo da povede trenera, ali ne bi smeo ženu- rekao je Saša Zverev.

Potom se obratio i Grigor Dimitrov.

- Prvo hvala svima što ste došli, poslednji put sam ovde bio pre deset godina najuniroskom turniru. Dobra je inicijativa, ovo je prvi turnir ove vrste. Svi volimo da se takmičimo jedni protiv drugih i svi jedva čekamo da se vratimo na teren. Sve je uzbudljivije, naravno pričam za sebe- rekao Dimitrov.

Dominik Tim je imao interesantnu izjavu

- Morate da birate između trenera ili fizija, tako da će neke stvari morati da se promene kako bi se sve desilo. Moraćemo da sačekamo- rekao je Austrijanac.

Konferenciju su se pridružili i domaći igrači.

RepublikaFoto: Todor Petković

Odličan se fudbal igrao u četvrtak, pa su "skauti snimili" Troickog.

- Dobio sam par ponuda, Mančester... Kažu od Vidića nisu videli ovakvog- našalio se Troicki.

- Realno ja sam najslabije rangiran ovde. Boriću se do kraja. Sa mnogima od njih imam pozitivan skor, gledaću na iskustvo nešto da izvučem- dodaje Troicki.

- Drago nam je što smo konačno u situaciji da igramo , pogotovo sa ovakvim igračima koji su došli. Mislim da je ovo do sada najveće takmičenje što se tiče tenisa- kaže Troicki.

- Super je što možemo da radimo oni što volimo, a cilj je humanitarian i što možemo da pomognemo kome možemo. Drago mi je što se održava u Beogradu- dodaje Lajović.

Govorio je "Duci" i o koronavirusu.

- Sigurno da nije bilo lako, ni nama ni ostalima. Najbitnije je zdravlje. Nama je bilo dobro biti kod kuće, poslednjih 15 godina nismo bili toliko dugo na jednom mestu. Nije lako ni nama ni ostalim ljudima koji su se borili sa koronom. Mislim da je ovo neki vid ventila posle vanrednog stanja i karantina. Mislim da nismo imali toliko teških slučajeva kao u drugim zemljama i mislim da će ljudi to prihvatiti i doći u velikom broju. Ono što je bitno da i posle ovoga ne bude nekih problema oko virusa, ali ja mislim da neće doći do toga jer mislim da idemo u dobrom smeru- rekao je srpski teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading