Tipsarević: Novak je najbolji u istoriji ako gledamo poslednjih 10 godina, ali...

Autor: Telegraf.rs/Republika

Sport

09.06.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tipsarević ne može da tvrdi koliko će Novak potrajati na najvišem nivou, ali zna da je i dalje "gladan i žedan" trofeja, pa će biti "GOAT" na kraju karijere.

RepublikaFoto: Starsport
Janko i Novak

Janko Tipsarević je pričao o tome kako će se pauza zbog korona virusa odraziti na formu tenisera. Pre svega kada je reč o najboljoj trojici svih vremena - Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Švajcarac je pre pauze zbog pandemije koronavirusa otišao na intervenciju zbog kolena, taj oporavak ide sporije nego što se očekivalo, a Janko tvrdi da je Federerova forma upitna baš zbog toga.

- Mislim da je Federer znak pitanja zbog povrede. On, koliko sam uspeo da čujem se i dalje oporavlja i pitanje je da li će i kada će početi. Za Nadala na betonu ne mogu ništa da kažem. Svaki put kad sam sumnjao u njega on me je demantovao.

- Za Novaka, da mu ne bih nabijao dodatan pritisak, ja sam siguran da je on i dalje gladan i žedan, tako da mislim da će dominirati - rekao je Janko za Telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nije siguran koliko bi Novakova dominacija još mogla da potraje, tim pre što se sve češće u najboljem svetlu pokazuju igrači poput Danila Medvedeva, Saše Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Matea Beretinija, Denisa Šapovalova...

Tipsarević podseća da je Federer i dalje ispred Đokovića po broju Grend slem titula i nedelja na prvom mestu ATP liste, što je u svetu najčešći parametar kada se gleda ko je najveći svih vremena.

- Koliko godina ne znam, ali to često pričam. Trenutno mogu da kažem da je Novak najbolji svih vremena ako se uzme poslednjih deset godina i sve što je radio. Po rekordima to je trenutno Federer, sa brojem nedelja kao "jedan" i broju Grend slemova to su neke dve statistike koje se najviše gledaju. Ali kad se sve završi, ja sam skoro sto posto uveren da će to biti Novak - uveren je Tipsarević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading