Ko kaže da je tenis "mrtav"? Jedan od prvih turnira odigran po specijalnim uslovima, a ONA je podigla pehar

Autor:

Sport

29.05.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je teniska sezona zvanično suspendovana, to ipak ne znači da se ne organizuju neki unutar - državni turniri koji baš i ne liče na one profesionalne, ali ipak će pomoći teniserima da ostanu u formi čekajući vesti o povratku na Tur.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petra Kvitova

Jedan takav turnir održan je ovih dana u Češkoj Republici, tačnije u Pragu, a osvojila ga je najbolja tamošnja teniserka Petra Kvitova.

Uslovi su bili jako čudni i neobični za svet tenisa. Igralo se bez publike, sakupljači loptica su nosili maske i rukavice a među teniserkama i teniserima nije bilo dozvoljeno rukovanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kvitova se na turniru pojavila u opremi koju je imala spremnu za Rolan Garos, koji je ovih dana trebalo da se održi u Parizu da se nije desila dobro poznata pandemija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ona je u finalnom meču porazila Karolinu Mučovu sa 6:3 i 6:3, a tokom turnira nije izgubila ni jedan set.

 - Igrala sam svaki dan, tako da je to jedna od pozitivnih stvari koje se mogu izvući - kazala je Kvitova nakon pobede u finalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U muškom finalu pobedu je odneo 20-godišnji Majkl Vrbenski, koji je slavio protiv Zdeneka Kolara sa 2:1 u setovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading