Teniski stručnjaci jednoglasni: Noletu će dati da uđe u Crnu Goru!

Autor:

Sport

27.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozna i nebulozna odluka vlade Crne Gore i šefa države Mila Đukanovića da ne otvori svoje granice za građane Republike Srbije došla je u danu kada je najbolji teniser planete Novak Đoković (33) najavio da će u susednoj nam zemlji održati spektakularni turnir 27. i 28. juna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Iako je do Adrija tura preostalo mesec dana, postavlja se pitanje da li će Nole, čiji su koreni iz Crne Gore i koji je sa suprugom Jelenom imao glamurozno crkveno i građansko venčanje na Svetom Stefanu u junu 2010. godine, posle svega otići put Srpske Sparte. Legendarni teniski stručnjaci i bivši selektori našeg Dejvis kup tima Bogdan Obradović (53) i Radmilo Armenulić (80) ipak veruju da nema te sile koja će sprečiti Novaka da se sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim pojavi na dvodnevnom turniru u Crnoj Gori.

ISTI SMO NAROD

Obradović, koji je krajem 2010. godine vodio sa klupe "orlove" do salatare, ističe da Novak ne može i ne sme biti uvučen u prljave političke igre.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Obradović

- Novak i ja obožavamo Crnu Goru, pa mi smo isti narod i strogo odvajam odluke tamošnjih vlasti u vezi sa zatvaranjem granica prema Srbiji i odnos lokalnog stanovništva prema najvećem sportisti sveta. Pobogu, 90 odsto nas Srba vučemo poreklo iz Crne Gore i ne vidim razlog da neko sabotira taj turnir. Ako baš budu zapeli da nam ni u narednih mesec dana ne dozvole da pređemo granicu, bože moj, ništa od turnira, sačekaćemo neku drugu priliku. Mada, sumnjam da bi neko vratio Novaka, pa i mene sa graničnog prelaza - rekao je teniski trener, koji je posebno aktivan Kini.

MORAJU DA POPUSTE

Iskusni vuk Armenulić naglašava da bi neodigravanje jakog turnira u Crnoj Gori donelo štetu svima.

- Da se razumemo, samo je Novak sposoban da dovede velika imena tenisa tamo, a zabraniti njemu i ostalim Srbima iz organizacije da doputuju bilo bi bespredmetno. Uostalom, znate svi da su Đokovići poreklom iz Crne Gore i da na njega gledaju kao na svog, pa tenzije nikome ne gode. Tamo se i venčao, iako je mogao bilo gde, tako da sam ubeđen da će do kraja juna sve da se promeni i da će nesmetano da se održi Adrija tur - rekao je Armenulić i istakao da sumnja da bi Novak mogao da ima probleme zbog toga što je javno podržao litije vernika Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading