US Open seli se na Floridu?

Autor:

Sport

17.05.2020

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki teniski savez (USTA) je pod pritiskom da pronađe novi datum, ali i lokaciju za održavanje ovogodišnjeg US Opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
US Open

Ranije se se kao moguće mesto odigravanja prestižnog Gren Slema spominjao Indijan Vels, međutim sada se izglednijom opcijom čini Orlando.

Njujork, mesto gde se tradicionalno igra US Open, je jedan od najpogođenijih gradova koronavirusom zbog čega se organizovanje važnog sportskog događaja u takvim okolnostima čini nemogućim.

US Open bi se mogao održati krajem godine u Orlandu na nedavno izgrađenom kampu sa 100 terena i to bez prisustva publike.

Rolan Garos prolongiran je za 27. septembar zbog čega bi se ATP mogao naći u pravom kalendaru pošto svi teniseri trebaju proći 14-dnevni karantin po dolasku, zatim im je potrebno dve nedelje treniranja, što znači da bi u periodu od mesec i po mogao biti odigran samo jedan turnir.

USTA u narednom periodu planira da obavi razgovor sa najboljim igračima pa se očekuju određene podele. Američki teniseri će preferirati US Open, dok će Evropljanima biti draže da igraju Rolan Garos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading