Alžirska teniserka uputila otvoreno pismo Timu: Dragi Dominik, niko te ništa nije pitao!

Autor:

Sport

11.05.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alžirska teniserka Ines Ibu našla se u centru pažnje zbog poruke koju je poslala Dominiku Timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim

Dominik Tim odbio je da donira novac fondu za pomoć slabije rangiranim igračima i zbog toga se našao na udaru javnosti i kolega. Tim ne želi da donira novac jer smatra da se većina tenisera ponaša neprofesionalno i da im tenis nije na prvom mestu.

Ibu je snimila dirljiv video koji je obišao svet, u kojem navodi da ova neočekivana kriza pokazuje kakvi su ljudi ustvari.

Trenutno 604. teniserka sveta poslala je otvoreno pismo Dominiku Timu.

Video su na društvenim mrežama podelili Venus Vilijams i Nik Kirjos, a sve je to stiglo i do predsednika Alžira, koji je na tviteru napisao: "Ne možemo da izgubimo talentovane sportiste kao što je Ines Ibu. Ona je veoma mlada i uspešna je u sportu, u kojem teško uspete ako ste rođeni u Alžiru. Ima moju podršku i želim joj sve najbolje".

- Dragi Dominik - započela je Ibu svoju poruku i nastavila:

- Zapitala sam se nakon tvoje izjave kakav bi mi život bio i karijera, da sam na tvom mestu. Zamišljala sam kako bi bilo da su mi teniski treneri roditelji, dok sam ja odrastala u predgrađu Alžira sa roditeljima koji nemaju veze sa tenisom. Ipak, ne biramo gde smo rođeni, pa ne krivim tebe za to. Blagoslovena sam što sam imala takve roditelje i ne bi ih menjala ni za šta na svetu.

Da li si znao da u Alžiru ne postoje turniri za juniore i nijedan profesionalni turnir, kao i nijedan profesionalni trener?

U mojoj državi nije lako biti sportista kao što sam ja. Ne postoji nijedna dvorana u čitavoj državi, u kojoj može da se igra tenis. Ako nedelju dana pada kiše, bekhend vežbam u teretani. Pričaš o sponzorima? Oni ne postoje u Alžiru. Da sam ja bila deo tvog magičnog sveta, privukla bih veliki broj sponzora.

Kako je to kada imaš trenera koji ti pomaže? Ličnog trenera? Fizioterapeuta? Psihologa? Posvećen stručni štab? Teren bi trebalo da odluči o mojoj karijeri, a ne finansije. To nije fer. Uspeli smo da preživimo bez tvog novca do sada, pa ćemo uspeti i bez njega – niko te ni za šta nije pitao", zaključila je Ibu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading