Poruka Ivana Lendla: Ko uzme najviše GS, njega treba smatrati najvećim!

Autor:

Sport

09.05.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmostruki osvajač Gren slem turnira Ivan Lendl izjavio je kako je njegov kriterijum pri izboru najboljeg tenisera svih vremena jednostavan – ko god na kraju karijere bude imao najveći broj GS titula, treba da se smatra najboljim u istoriji.

"Velika trojka" koju čine Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković dominira svetskim tenisom u 21. veku, a naročito su “nemilosrdni” poslednjih godina – niko osim njih nije slavio na poslednjih 13 GS turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka

Federer, koji će u avgustu napuniti 39 godina, ima 20 slemova, 33-godišnji Nadal 19, a godinu mlađi Đoković 17.

- Novak, Rafa i Rodžer su ti između kojih se vodi bitka za najboljeg u Open eri. Mislim da će onaj ko bude imao najviše osvojenih Gren slem turnira imati pravo da se nazove najboljim u čitavoj eri. Sa druge strane, Roda Lejvera smatram najboljim od tenisera koji su prethodili Open eri. Trenutno Rodžer vodi u toj trci, ali ona nije završena – biće veoma uzbudljiva još nekoliko godina - rekao je legendarni Ivan Lendl.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Lendl

- Federer i Nadal su možda popularniji među navijačima od Đokovića, ali to ne bi smeo da bude faktor u ovoj diskusiji. Ne treba suditi na osnovu popularnosti - dodao je 60-godišnjak, član teniske "Kuće slavnih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading