Kraj za Rodžera: "Novak i Rafa će se boriti za najviše Slemova u istoriji tenisa"!

Autor:

Sport

03.05.2020

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji četvrti teniser sveta Robin Soderling smatra da će Novak Đoković i Rafael Nadal oboriti rekord Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slemova.

RepublikaFoto: Ap photo
Rafael Nadal i Novak Đoković

Federer je trenutno najuspešniji teniser u istoriji sa 20 osvojenih Gren slemova. Nadal ima 19, dok je Đoković ove godine u Melburnu stigao do 17. titule.

- Rafa ima veće šanse da ove godine osvoji Slem nego Federer. Rodžer to i dalje može, ali mi se čini da nije toliko 'gladan'. Ipak, kada sva trojica završe karijere, Nadal ili Đoković će imati najviše Slemova - rekao je Robin Soderling.

Španac bi mogao da obori rekord Švajcarca već u na Rolan Garosu, čiji je početak zbog pandemije koronavirusa pormeren za 20. septembar.

- Turnir će se igrati u septembru. Ipak, Rafa je i dalje prvi favorit. Tim i Đoković će možda imati šanse, ali Pariz pripada Nadalu - ocenio je igrač koji je 2009. godine naneo Nadalu prvi poraz na Rolan Garosu.

Teniska sezona je zvanično suspendovana do 13. jula.

- Ako ova pauza poraje duže, pomoći će Rafi i Rodžeru da se oporave. Verujem da će zbog toga i produžiti karijere - zaključio je nekadašnji švedski teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading