(VIDEO) Trenutak koji je promenio istoriju tenisa: Dan kada je ceo svet stao za Moniku Seleš

Autor:

Sport

30.04.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan slavna teniserka Monika Seleš napadnuta je na turniru u Hamburgu.

RepublikaFoto: youtube.com/worldoftennis
Monika Seleš

Monika Seleš je 30. aprila 1993. godine igrala meč četvrtfinala turnira u Hamburgu, protiv Magdalene Malejeve.

Novosađanka je dobila prvi set sa 6:4, u drugom je gubila sa 3:0. Međutim, Monika je preokrenula na 4:3. Sa tribina je tada na teren uleteo Ginter Parhe i nožem ubo u leđa jugoslovenku teniserku.

Ginter Parhe, koji je tada imao 38 godina bio je opsesivni navijač Nemice Štefi Graf, nije mogao da podnese činjenicu da njegova miljenica više nije prva teniserka sveta, jer ju je sa tog mesta pomerila Selešova.

Selešova je u suzama napustila teren, a zbog ove povrede morala je da pauzira nekoliko godina. Ona se vratila tenisu posle dve godine, ali nikada više nije zaigrala u Nemačkoj.

 - Neverovatno je da me je taj čovek povredio sa namerom, a za to nije dobio nikakvu kaznu. Jednostavno, ne želim više da idem u Nemačku, ne osećam se prijatno i sve me podseća na taj dan - govorila je Monika.

Sud je naknadno proglasio Parhea mentalno poremećenom osobom, pa nije krivično odgovarao za svoj zločin. Parhe je osuđen na dve godine lečenja na psihijatriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading