US Open pod znakom pitanja!

Autor:

Sport

12.04.2020

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenis je, kao malo koji sport teško pogođen pandemijom. Sistem neprestanog putovanja od jednog grada do drugog iz sedmice u sedmicu pokazao se vrlo neefikasnim u slučajevima krize kao što je ova pandemija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Teška vremena za "beli sport"...

Jasno je da će nešto morati u dogledno vreme da se poradi po tom pitanju, jer je očigledno da nema nikakvog rezervnog plana kada se dogodi nešto ovako. A dotle, red je da se vidi šta će biti sa tekućom sezonom koja je prekinuta pred sa početak mastersa u Indijan Velsu, 11. marta.

U nadi da će sve biti rešeno u najviše 10 sedmica, stavljen je rok za nastavak takmičenja na početak juna, to jest tačno za veliki turnir u Štutgartu, zakazan za šesti istog meseca.

Zbog toga je Rolan Garos pomeren za septembar, dok je Vimbldon kao i svi ostali turniri tokom evropskog dela na šljaci i travi otkazan.

Sada su ATP i WTA dali sami sebi rok da zamrznu svaku dalju odluku do 1. juna kada će biti odlučeno šta dalje sa teniskom sezonom i da li će se predstojećeg leta uopšte igrati.

To znači da je i US Open, poslednji od četiri Gren slemova pod velikom pretnjom da i on završi kao Vimbldon.

Da neće ići tako lako, videlo se i juče kada je zbog karantina u Kvebeku otkazan ženski deo Rodžers kupa u Montrealu (7-16. avgust), dok se muški u Torontu i dalje “drži”.

A ukoliko bude otkazan njujorški Gren slem (24. avgust – 13. septembar), biće otkazan i ceo taj deo sezone na betonskim terenima Severne Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading