Francuz prozvao Đokovića, Nadala i Federera: Dajte da vidimo "veliku trojku"!

Autor:

Sport

12.04.2020

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši teniser Olivije Deletr pozvao je Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala da pokrenu akciju pomoći slabije rangiranim igračima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Slabije ranginari teniseri i teniserke imaju veliki problem tokom suspenzije sezone, jer su ostali bez ikakvog načina da zarade novac.

Oni su zatražili pomoć od WTA i ATP, koju će i dobiti, ali Deletr ističe da to nije dovoljno.

- ATP i WTA imaju tu mogućnost, ali manje nego što mislimo. Takođe mislim da postoji i problem sa nejednakosti između muške i ženske turneje. Ako bi se fokusirali na muškarce mogli bi da zamislimo da Rodžer, Rafa i Novak naprave pozadinu za to. Ako zamislimo da svaki igrač koji je ispod 100. mesta na svetu, pa sve do 500-og, dobija 3000 evra mesečno naredna tri meseca, to bi koštalo 3,6 miliona evra. A to, sigurno, nije nedostižno- izneo je svoj plan Deletr za "WeLoveTennis".

Deletr je objasnio da misli da bi reakcija jednog od članova "velike trojke" podstakla drugu dvojicu.

- Ako jedna od njih trojice napravi korak to će izazvati reakciju i napraviće se pokret, što će značiti da će bogati teniseri pomoći slabije rangiranim- dodao je 52-godišnji Franzuz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading