"Naš Savez "žicka" za novac dok trudnice stoje na ulici"

Autor:

Sport

26.03.2020

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniski savez podigao je veliku prašinu u ovoj državi traživši od Vlade Hrvatske sredstva za teniske klubove usled pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: instagram.com/ferverdasco
Teniser

Virus Covid-19 paralisao je kompletan sport, klubovi se nalaze u teškim situacijama i predsednica Saveza Nikolina Babić zatražila je pomoć od premijera Andreja Plenkovića.

Ovakav potez HTS-a mnogi su osudili jer je u ovom trenutku najvažnije sačuvati živote, a ne klubove.

Mnogi klubovi javili su se kako ne stoje iza ovakve odluke Saveza, a jedan od najkritičnijih bio je trener i član TK Kaštela – Feliks Lukas.

 - Još jednom se ograđujem od skorašnjeg zahteva vođstva HTS-a, a na štetu hrvatske države, firmi pogođenih “korona krizom” te poreznih obveznika. HTS je službeno poslao zahtev Vladi RH da osigura plate teniskim trenerima koji rade u klubovima koji trenutno ne rade zbog koronavirusa. Ovaj potez je sramota i ja se ovim putem u ime Tenis kluba Kaštela i svih uključenih u organizaciju WTA turnira u Bolu ograđujem od ovakve neprimerene inicijative u ovim teškim vremenima kada se Hrvatska suočava sa jednom od najgorih kriza - reagovao je Lukas, a prenose hrvatski mediji.

Nije samo on protiv ovakvog zahteva Hrvatskog teniskog saveza.

 - Nisam usamljen u ovom razmišljanju, mnogi treneri ne žele da ljubitelji tenisa gledaju tenisku struku kroz ovakve poteze HTS-a i predstavnika struke HTS-a - kaže Lukas i nastavlja:

 - U situaciji kada potresom pogođene bolnice u Zagrebu prikupljaju sredstva za obnovu, kada trudnice i novorođenčad stoje na ulici i strpljivo čekaju da ih premeste, kada je svet stao da bismo spasli živote ljudi slabijeg imuniteta, umesto da se teniski svet ujedini i podeli teret s ostatkom našeg društva, te se pridruži akcijama za pomoć potrebitima, HTS humanitarno misli, kako kažu, na teniske klubove. Ali naravno, klubovi čine Skupštinu, Skupština je krovno telo HTS-a, neko treba i glasati, HTS misli na sebe i svoju svetlu budućnost, jer sad je ovo za njih izgleda vreme za pozicioniranje! Ne znam jesu li klubovi koji su podržali ovu inicijativu od vođstva HTS-a iz nekog razloga isključeni iz stvarnosti koja nas trenutno okružuje, ali osećam potrebu da reagujem na ovako nesportsko ponašanje.

Pored pandemije koronavirusa, Hrvatsku je pre nekoliko dana zadesio jak zemljotres u kojem su stradale mnoge ustanove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading