"Đoković me se plaši, zna za šta sam sposoban!"

Autor:

Sport

26.03.2020

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Stan Vavrinka govorio je o duelima sa Novakom Đokovićem i tom prilikom "pecnuo" najboljeg tenisera sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sten Vavrinka

Osvajač dva trofeja na Gren slemovima, pobedama u finalima Rolan Garosa i US opena baš nad srpskim asom, priznao je da mu u svetu tenisa najteže da igra protiv Đokovića.

Vavrinka je kao prelomni momenat u svojoj karijeri opisao meč meč 4. kola Australijan opena kada je izgubio od Đokovića posle pet setova i to 12:10 u poslednjem.

- To je bio jedan od mojih najboljih mečeva ikad. Bio sam slomljen posle poraza, ali mi je pomogao da očvrsnem mentalno. Nešto se desilo tog dana, promenio sam nivo igre i tog dana shvatio da mogu da pobedim najbolje tenisere sveta, kao i da mogu da imam bolju karijeru- započeo je Vavrinka analizu za Eurosport.

Isti rivali sastali su se i naredne dve godine na "Ozi openu", Vavrinka je slavio 2014. u četvrtfinalu, a Đoković u polufinalu 2015, ali Vavrinka se radije seća prvog.

RepublikaFoto: TANJUG/M.BAKER

- Završili smo duel kasno u noć, oko dva sata, uz sjajnu atmosferu i nivo kvaliteta.To je bio jedan od mojih najvažnijih mečeva u karijeri, iako sam izgubio prvi set 6:2. Rekao sam sebi "Ovo je moje vreme, nemoj sada da ga ispustiš".

Ukupno su igrali 25 puta i prednost je ubedljivo na strani Novaka 19-6.

- Novak je član "velike trojke", najviše volim da igram protiv njega. Njegov stil je najteži za mene, pobedio me je mnogo puta, ni ne brojim više, ali ja znam da se boji mene. Najviše na Grend slemovima. Zna za šta sam sposoban- završio je Vavrinka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading