Đoković konačno ima podršku: Amerikanac prokomentarisao nepravdu prema Srbinu i zamerio se Federeru!

Autor:

Sport

25.03.2020

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji američki teniser Bred Gilbert smatra da je odluka da se ATP lista "zamrzne" nepoštena prema Đokoviću. Srbin je trebalo da prestigne Pita Samprasa na istorijskom drugom mestu po dugovečnosti na tronu i da se ozbiljno približi Rodžeru Federeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Znam da će ovo da uznemiriti Federerove fanove, ali smatram da su Đokoviću morale da se priznaju zasluge za ostvareno i da mu se računaju nedelje na tronu, dok je ATP lista zamrznuta. On je zaradio taj renking i bio bi broj 1 još dugo da je sve bilo normalno- smatra Gilbert.

Amerikanac je siguran da bi srpski as makar do sredine leta sedeo na tronu.

- Uz nastup na Indijan Velsu, Đoković bi ostao na prvom mestu do kraja turnira, osim u slučaju da je ispao u polufinalu, a Nadal osvojio trofej. To se nije dogodilo i Novak je i dalje broj 1. Kada bi se bodovi brisali iz nedelje u nedelju, kao što je obično, Đoković bi bio na prvom mestu barem do Vimbldona, gde brani krunu- zaključuje Bred Gilbert.

Kada će se teniska sezona nastaviti, to niko ne može da zna. Ali, pomeren je Rolan Garos za jesen, pitanje je da li će se i kada igrati odloženi mastersi i da li uopšte ima mesta da se svi veći suspendovani turniri "uguraju" u kalendar posle Otvorenog prvenstva Francuske. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading