Fed kup mečevi odloženi do daljnjeg, danas žreb za finale Svetske grupe Dejvis kupa u Madridu

Autor:

Sport

12.03.2020

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna teniska federacija (ITF) odlučila je da zbog globalne, svetske epidemije koronavirusa do daljnjeg suspenduje mečeve Fed kup takmičenja koji su bili na programu u aprilu 2020.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvis Kup

Među tim mečevima bio je i plej of susret za plasman u kvalifikacije Svetske grupe između selekcija Srbije i Kanade, koji je trebao biti održan 17. i 18. aprila u našoj zemlji.

ITF COVID-19 Savetodavna grupa prati globalno širenje i uticaj COVID-19 od početka februara 2020. i u stalnim su konsultacijama sa nezavisnim medicinskim i putničkim savetnicima, kao i međunarodnim i nacionalnim vlastima.

 - Mi smo ekstremno razočarani što smo morali da donesemo ovakvu odluku ali ne smemo da rizikujemo sigurnost i zdravlje teniserki, selektora, službenika ili gledalaca. Ovakva odluka nije doneta lakomisleno. Pretnja COVIDA-19 je veoma ozbiljna i zove sve nas da odgovorno reagujemo, i kao federacija i kao ljudska bića. Ova situacija ide dalje od sporta - rekao je Dejvid Hagerti, predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF).

Odložen je i premijerni format finala Svetske grupe Fed kupa 2020. zakazan za od 14. do 19. aprila u u dvorani „Laslo Pap" u Budimpešti na kome je trebalo da učestvuje 12 najboljih selekcija sveta.

 - Novi termini za finalni turnir i baraž biće saopšteni na vreme. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa našim sportskim kolegama širom sveta kako bi se osiguralo da je uticaj virusa na igrače, turnire, nosioce TV prava i navijača najmanji mogući. U međuvremenu, ITF COVID-19 Savetodavna grupa će nastaviti da pažljivo prati situaciju i dalje odluke će biti zasnovane na činjenicama, zvaničnim podacima i stručnim savetima – zaključio je predsednik ITF-a Hagerti.

Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa koji je na programu od 23. do 29. novembra 2020. u Madridu biće održan danas u sedištu Međunarodne teniske federacije (ITF-a) u London sa početkom od 16 časova po lokalnom vremenu (17 časova po srednje-evropskom kome pripada i naša zemlja - Srbija).

Nosioci grupa:


Grupa A Španija (šampion 2019)

Grupa B Kanada (finalista 2019)

Grupa C Francuska

Grupa D Hrvatska

Grupa E USA

Grupa F Srbija

U drugom „šeširu" nalaze se: Nemačka, Italija, Velika Britanija, Australija, Kazahstan i Rusija, dok su u trećem „šeširu" selekcije: Švedske, Austrije, Češke, Kolumbije, Mađarske i Ekvadora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading