Emotivno: Evo kako je Novak odgovorio majci Dražena Petrovića

Autor: Kurir

Sport

26.02.2020

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta biranim rečima pričao o majci legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, koja je, između ostalog rekla: "Kad gledam Novaka, vidim mog Dražena.“

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Izjava majke legendarnog Dražena Petrovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1993.: "Kada gledam Novaka, vidim mog Dražena“ raznežila je Novaka Đokovića, koji joj je biranim rečima odgovorio.

- Sve poštovanje za familiju Petrović. Naravno, laska mi ovakva Biserkina izjava i zahvalio bih joj od srca što je rekla tako lepu stvar. Ja se nadam da ćemo uskoro imati prilike da se upoznamo, kad već do sada to nismo uspeli - rekao je Đoković i dodao:

- Moje saučešće i saosećanje za veliki gubitak, pre svega za njihovu porodicu. Dražen je neko koga se ja ne sećam baš dobro, ni njegove igre, nastupa i dostignuća. On je vladao evropskom i američkom košarkom dok sam bio vrlo mlad. Nažalost, ta nesreća se dogodila i bila je veliki gubitak za celu sportsku javnost u bivšoj Jugoslaviji, to je sigurno - istakao je Novak.

RepublikaFoto: youtube.com/M@U
Biserka Petrović

Najbolji teniser sveta je za Kurir dodao je i to da je Dražen bez dileme najveći košarkaški talenat koji je rođen na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

- Od ljudi s kojima sam razgovarao i pitao ih koga bi izdvojili kao najveći košarkaški talenat svih vremena s naših prostora, svi su jednoglasno rekli da je Dražen u pitanju - kazao je Đoković i dodao:

RepublikaFoto: instagram.com/lipik3x3challenger
Dražen Petrović

- Jedan od filmova koje sam najemotivnije doživeo je "Jednom braća“, gde je Biserka davala intervju, kao i Draženov brat. Tu je Divac posle 20 godina išao u Zagreb i tu se dokazalo i pokazalo koliku moć sport ima da pomiri ljude i narode. Mnoge rane od teških ratova koji su zadesili naš region još su sveže, ali mislim da su sport i muzika među stvarima koje povezuju ljude. Od srca bih zahvalio gospođi Petrović - poručio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading