Doping testovi najviše "ubijali" Nadala i Federera, ali ni Nole nije prošao ništa bolje!

Autor:

Sport

25.02.2020

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska teniska asocijacija (ITF) brine o regularnosti "belog sporta" čestim i najčešće nenajavljenim antidoping akcijama, gde testiraju igrače, od najvećih zvezda, do onih manje poznatih. Od toga nisu zaštićene ni najveće zvezde, pa su tako Rodžer Federer i Rafael Nadal među najviše testiranim igračima u 2019. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Rafael Nadal

Švajcarac je prošle godine uradio čak 29 antidoping testova, od čega 9 na turnirima, a čak 20 puta su mu nenajavljeno radili testove, dok je i Nadalu urađeno 29 testova, od čega 17 privatno, a 12 na turnirima.

Od kontrola nije pošteđen ni Novak Đoković. Novaku je u 2019. godini urađeno 24 antidoping testova, od čega 14 privatno, a 10 na turnirima.

Rekorder je Hjeon Čung, koji je testiran 34 puta, od čega 30 puta nenajavljeno. U ženskoj konkurenciji je najviše testirana Viktorija Kuzmova, koja je testirana 34 puta, od čega 23 puta privatno.

Prošle godine su na doping kontroli pali Čilenac Nikolas Žari i Kolumbijac Robert Farah (prvi reket sveta u dubl konkurenciji).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading