Monfis nastavio da dominira!

Autor:

Sport

24.02.2020

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski teniser Gael Monfis ostvario je 10. uzastopnu pobedu i plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gael Monfis

Monfis je u prethodne dve nedelje osvojio titule u Monpeljeu i Roterdamu, a sa odličnim partijama nastavio je i u Dubaiju.

Treći nosilac je posle tačno dva sata pobedio Mađara Martona Fučoviča sa 6:4, 7:5.

Morao je Francuz da se pomuči kako bi došao do pobede. Fučovič je meč počeo brejkom, pa je poveo sa 2:0. Ipak, u nastavku je Monfis uhvatio ritam, dva puta je oduzeo servis rivalu i poveo sa 5:3. 

Nije tu bio kraj. Mađar je bio uporazn i smanjio je ma 5:4 uz napravljen brejk. Ipak, Monfis je bio na visini zadatka, pa je brejkom došao do seta.

U drugom se vodila velika borba. Konstantno je pretio Monfis, ali nije mogao do brejka sve do 13. gema.

Francuz će u narednom kolu igrati poritv pobednika duela Lu - Učijama.

Zvanje favorita opravdao je i njegov sunarodnik Rišar Gaske, koji je pobedio kvalifikanta Lojda Harisa sa 7:6 (5), 6:4 za sat i 26 minuta igre. Njegov sledeći protivnik biće bolji iz duela Čilić - Per.

Očekivanu pobedu ostvario je i mladi Andrej Rubljov, koji je u prvom kolu savladao kvalifikanta Lorenca Musetija sa 6:4, 6:4.

Ruski teniser, koji je postavljen za šestog nosioca, čeka u osmini finala Filipa Krajinovića, kome će u prvom kolu rival biti Žoao Sousa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading