Nole mi je mentor, osvojiću Rolan Garos!

Autor:

Sport

20.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrška trenera i okoline najvažnija je za razvoj svakog mladog sportiste, a Mihailo Topić (10) ima privilegiju da tenis uči od najboljeg - Novaka Đokovića (32).

RepublikaFoto: instagram.com/topic_mihailo
Nole i Mihailo

Kad god je u Srbiji, Nole odradi barem jedan trening sa budućim šampionom i posavetuje ga u nameri da izraste u velikog igrača, ali i čoveka. Tako je bilo i ovog puta između Australijan opena i Dubaija, a mali Mihailo i njegova majka Nina u razgovoru za Srpski telegraf otkrivaju kako je za mentora imati prvog reketa sveta.

VELIKI SNOVI

- Nole je moj uzor, želim da kao on jednog dana postanem najbolji na svetu. Želim da osvojim sve. San mi je da podignem pehar na Rolan Garosu. To mi je uz Vimbldon najomiljeniji turnir. Volim što treniram sa Novakom i što me savetuje - kao iz topa je odgovorio Mihailo.

Znatno staloženije o sinovljevim ambicijama razmišlja njegova majka Nina. Kao i svaki roditelji, ona i suprug su Mihailu pružili podršku od prvih teniskih koraka, sa pet godina, a to što je talenat prepoznao Đoković, samo im je potvrda da su na dobrom putu.

VOLI BETON

- Iskreno, ne znam odakle Mihailu ljubav prema Rolan Garosu kada mu je beton omiljena podloga, kao i Novaku. Nažalost, nismo nikada bili u Parizu i na Vimbldonu, ali valjda hoćemo uskoro. Pogotovo jer od desete godine krećemo i na turnire po Evropi, a ne samo u Srbiji. Novaka i Marijana Vajdu smo upoznali 2015, kada je Mihailo imao šest godina. Videli su nešto u njemu. Rekli su nam da ima stav šampiona, da je veliki talenat zavidnih udaraca za njegov uzrast. Verovatno su zato odlučili da mu Đoković bude mentor. Nole je oduševljen Mihailom, ali ne samo tenisom već generalno kako o svemu razmišlja tako mali. Nadamo se da će se njihove prognoze i naše želje ostvariti i da će naš sin uspeti u tenisu, koji mnogo voli. U tome nam puno pomaže Mihailov trener Vladimir Jovanović, sa kojim radi u TC Novak - dodala je gospođa Topić.

RepublikaFoto: instagram.com/topic_mihailo

Bolji od dečaka starih dve godine

Da Mihailo Topić ima u sebi šampionsko, osim Novakove procene, potvrđuju i rezultati. On je u sredu proglašen za najboljeg mladog tenisera u 2019. u uzrastu do deset godina u izboru publike i teniskih trenera na sajtu Mali igrači. Desetogodišnji Mihailo je aktuelni šampion Srbije do 12 godina, a osvojio je i titulu prvaka Beograda u novembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading