Novak na ivici suza govorio o tome kako mu je Kobi pomogao u najtežem periodu karijere!

Autor:

Sport

18.02.2020

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je u svom trening centru odgovarao na pitanja novinara, ali i uspešnih srpskih sportista.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Novak Đoković

Jedno od najzanimljivjih pitanja postavio je Aleksandar Kukolj, a Novak je u odgovoru spomenuo i Kobija Barajanta.

U momentima najveće krize u karijeri svakako da si verovao da možeš da se vratiš u vrh, jer da nisi, sigurno ne bi ni uspeo. Zanima me da li su postojali trenuci da si i sam sumnjao u svoj povratak, i ako su postojali - kako si ih prevazišao?

- Jedan od najtežih trenutaka u karijeri je povreda lakta 2016. i 2017. pauzirao sam 6 meseci, pa sam na kraju radio operaciju 2018. To su momenti kada sam doživljavao preobražaj iznutra. Emotivno i fizički sam slagao kockice sa sobom. Bio sam mesecima pod pritiskom. Tada mi je Kobi najviše pomogao, dao mi je smernice koje sam mogao da upotrebim na svoju situaciju. Kobi je poslednjih godina karije kuburio sa povredama, ali je nastavljao. Onda je podelio sa mnom šta mu se dešavalo i objasnio mi kako je izbalansirao privatni i profi-život, jasnoću čemu ide i stremi. Kako da se kao pojedinac podredi timu. Kako je napravio prelaz na sve što je gradio nakon karijere. Nažalost tragedija se dogodila i njega više nema, ali njegov legat i duh će -iveti. Vidite samo koliko ljudi i sportista ga slave. Taj legat prevazilazi trofeje. On je najveći u svom uticaju koji je prevazišao sport, dao je krila sportistima da prevaziđu sebe. A drugi mogu da polemišu ko je bolji on ili Džordan, Džabar ili neko drugi. Meni je to pomoglo da se vratim osnovi, da li uzivaš u igri, da imaš bistrinu uma, šta me i da li me sputava - rekao je emotivni Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading