Zvanična odluka AO: Đoković prošao bez kazne, sankcionisani Federer i Kecmanović

Autor: B92

Sport

05.02.2020

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska asocijacija Australije objavila je izveštaj u kojem navodi koji su teniseri i teniserke novčano kažnjeni zbog nepristojnog ponašanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kod muškaraca, sankcionisani su Rodžer Federer, Nik Kirjos, Miomir Kecmanović, Fabio Fonjini, Benoa Per, dok je jedini igrač koji je kažnjen zbog verbalnog prekršaja Nemac Aleksandar Zverev.

Kod žena, novčano su kažnjene samo Francuskinja Aliz Korne i Rumunka Simona Halep.

Novak Đoković nije kažnjen zbog dodirivanja glavnog sudije u finalu protiv Dominika Tima. Po pravilniku, fizički kontakt sa arbitrom je zabranjen, a srpski teniser je to pravilo prekršio kada je zbog opomene da odugovlači sa servisom, prošao pored sudije Dumusoe i potapšao ga po patici.

Sudija nije odreagovao na Novakov potez, a srpski teniser se posle meča izvinio Francuzu.

"U profesionalnom sportu dešavaju se stvari na koje niste ponosni i ponekad radite nešto sa čime niste zadovoljni. Prolazite kroz različite emocije, uspone i padove. Naravno da nisam srećan što sam dodirnuo sudiju u stolici. Žao mi je ako sam time uvredio bilo koga, ali u jeku borbe neke odluke vas izbacuju iz ravnoteže. Ja sam samo pokušao sebe da vratim u balans", rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading