Početak saradnje između Fondacije Novak Đoković i pozorišta lutaka "Pinokio"

Autor: Republika

Sport

04.02.2020

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Novak Đoković donirala je više od osam miliona dinara pozorištu kako bi pomogla ovu kulturnu ustanovu u narednom periodu.

RepublikaFoto: Republika
Pozorište Pinoko

Pored donacije 126 stolica za pozorišnu salu, novog scenskog poda, zavesa koje odvajaju gledalište od scene, komoleta scenske zavese od negorivog materijala, Fondacija ce pokriti i deo radova na adaptaciji stolica u postojećoj sali u iznosu od 650 hiljada dinara.

Ugovor je potpisan između nacionalne direktorke Fondacije Novak Đokovic Maje Kremić i v.d. direktora pozorišta "Pinokio" Vladana Đurkovića.

U znak zahvalnosti pozorište ce u naredne četiri godine potpuno besplatno ustupiti prostor Fondaciji koja će moći da dovodi mališane iz manje razvijenih sredina i na taj način obezbedi da što više dece raste gledajući pozorišne predstave. 

Prema sadašnjem planu u februaru bi trebalo da počne rekonstrukcija stolica i zavesa, dok ce scena i nova bina biti gotove u avgustu.

Vladan Đurković, v. d.  Direktor lutkarskog pozorista Pinokio, zahvalio se Fondaciji Novaka Đokovića.

- Ja sam hteo da vam se zahvalim što ste došli. Velika stvar za sve nas se dešava. Pozorište od kad je osnovano nije primilo veću donaciju od trećeg lica. Danas će brojati oko 300 mesta jer smo radili po standardima. Ova zgrada je imala rekonstrukciju pre par godina. Sada se prilagođavamo deci koja će imati sedišta nameštena prema deci, imaćemo javorov pod, zavese po svim standardima. Ovo je jedino gradsko lutkarsko pozorište u Beogradu. Najveće pozorište smo za decu. Zahvaljujem se fondaciji Novaka Đokovića i direktorki Maji. Hvala svima koji su došli da podrže ovaj projekat. Ovo pozorište odigra 7-10 predstava sedmično i hvala sto smo prepoznati- poručio je Đurković. 

RepublikaFoto: Republika
pozoriste Pinokio

Maja Kremic, direktorka Fondacije Novak Đoković, zahvalila se na srdačnom prijemu i objasnila zašto je sve ovo važno. 

- Nama je zadovoljstvo da pomognemo ovom dečijem pozorištu i primetili smo koliko je sve ovo važno deci. Od nas zavisi koliko ce deca ići u pozorište i kakvu ćemo im poruku preneti. Pozorište je lek za dušu. Pozorište leči dušu, Novak je leči na terenu i mi to radimo da bi bili plemenitije društvo. Cilj nam je da se što vise kompanija priključi ovoj misiji i da što više postignemo-  izjavila je Maja Kremić.

Oglasio se i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora. 

- Želim da se zahvalim Fondaciji Novak Đokovic što su obezbedili novac za rekonstrukciju. Nije dovoljno da pomažu samo grad i državu već je potrebno da se svi uključe. Ja sam zahvalan Novaku i on razume potrebu da donira za nešto što je društveno korisno. Zahvalni smo mu zbog toga. Ovo je naše jedino lutkarsko pozorište, najvece posle dečijeg kulturnog centra. Pozorište treba da negujemo, trudićemo se da i mi kao grad učestvujemo i pomažemo. Mi ćemo nastaviti da podržavamo svaku kulturnu instituciju. Odvajamo za kulturu oko 3% od budžeta. Ovaj Novakov korak nadam se da će ohrabriti i druge da pomognu. Ovo je svakako dobar primer da se uključe i drugi donatori i pomognu u rekonstrukciji pozorišta - izjavio je Vesić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading