Đoković dobio protivnika u finalu AO: Tim srušio Zvereva posle nervozne borbe i dva taj-brejka!

Autor:

Sport

31.01.2020

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijanac Dominik Tim se plasirao u finale Australijan Opena gde ga čeka Novak Đoković, pošto je posle velike borbe bio bolji od Nemca Aleksandra Zvereva rezultatom 3:6, 6:4, 6:7, 6:7.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim u finalu

Zverev je sjajno počeo duel na Rode Lejver areni i u prvog gemu iskoristio je treću brejk loptu - 1:0. Austrijanac je odmah uzvratio i uz jedan izgubljen poen vratio brejk. 

Posle dva brza brejka oba igrača su sigurna na svoj servis. Zverev je u sedmom gemu drugi put oduzima servis protivniku i poveo sa 4:3.

Nemac je bez izgubljenog poena potvrdio brejk, a potom i treći put u prvom setu oduzeo servis Timu za 6:3 posle 37 minuta igre.

Zverev je bez izgubljenog poena počeo drugi set, Tim je izjednačio na 1:1, a onda je Austrijanac napravio prvi brejk - 2:1. Austrijanac je lako overio brejk i poveo sa 3:1. Zverev je vratio brejk u pravom trenutku i izjednačio rezultat na 3:3.

Već u sledećem gemu Tim je drugi put u drugom setu oduzeo servis rivali i poveo sa 4:3, potom su nemac i Austrijanac su osvojili dva brza gema na svoj servis, Austrijanac je uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

Tim prvi dolazi do brejka u trećem setu. Peti igrač sveta je iz trećeg pokušaja uspeo da oduzme servis protivniku i povede sa 2:1. Zverev je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio. Austrijanac je overio brejk i poveo sa 3:1 u trećem setu. 

Austrijanac je imao brejk loptu i u petom gemu, ali je sedmi teniser sveta uspeo da prekine seriju protivnika i smanji na 3:2, a potom i izjednači.

Zverev je u desetom gemu spasao dve brejk i set lopte i obezbedio taj-brejk u kome je Austrijanac bio sigurniji.

Tim je poveo sa 3:0, potom 5:2 i bez većih poteškoća osvojio treći set i poveo sa 2:1. 

Mnogo mirnije je bilo u četvrtom setu. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis i u prvih sedam gemova nije bilo nijedne brejk lopte. Odluka je morala da padne u taj-brejku gde je Australijanac ponovo pogazao da je mentalno snažniji od Zvereva koji je napravio neke neverovatne kikseve.

Dominik Tim i Novak Đoković će se sastati u finalu u Melburnu, biće to 11. međusobni okršaj Srbina i Austrijanca, a Đoković vodi u susretima 6-4.

Meč se igra u nedelju od 9.30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading