Tim: Kod meč lopti su me napali demoni!

Autor:

Sport

29.01.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski teniser Dominik Tim savladao je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australijan opena i tako dao šansu Novaku Đokoviću da se vrati na prvo mesto ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izborio se sa demonima

On je pobedio u prva dva seta posle taj-brejkova, ali onda je izgubio treći set.

Posle njih se desila jedna vrlo specifična situacija za mene, jer sam na 5:4 servirao protiv Rafe za plasman u moje prvo polufinale u Melburnu. Bilo je psihički baš teško kada je on baš tada napravio brejk, ali... Uspeo sam da okrenem sve u svoju korist u taj-brejku - rekao je 26-godišnji Dominik Tim.

U četvrtom setu Austrilajanc je opet uzeo taj-brejk i tako eliminisao prvog nosioca turnira. Ovo je prvi put da Nadal izgubi meč u tri taj-brejka. No, Dominiku Timu nije bilo lako da dođe do pobede.

Mene su kod onih meč lopti, pa i u sledećem gemu, na 5:4 i pri mom servisu za pobedu, napali demoni, kao što to ume nekad da kaže Federer (smeh). Prosto sam previše srljao, menjao sam taktiku koju sam primenjivao tokom celog meča, a onda je jako teško držati se kada se nađete u situaciji da je 5:5, a naspram vas je jedan Nadal. Počinjete tada od nule. Ali, to je tenis, slične situacije vam se dese maltene u svakom meču, pa mi je drago što se sve okončalo u taj-brejku, inače biste umesto ovog razgovora sa mnom sada gledali peti set - rekao je nasmejani Tim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading