Kirjos: Kobi mi je pomogao u četvrtom setu!

Autor:

Sport

27.01.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski teniser Nik Kirjos eliminisan je u osmini finala AO od Rafaela Nadala posle četiri spektakularna seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Kirjos

Kirjos je na teren Rod Lejver arene izašao u dresu pokojnog Kobija Brajanta u kom se i zagrevao, a novinari su ga najpre pitali upravo o legendarnom košarkašu Los Anđeles Lejkersa. 

- Nikada ga nisam sreo, ali košarka je praktično moj život. Svaki dan gledam utakmice. Od kad znam za sebe pratim košarku. Kada sam video vesti, rastužio sam se i bilo mi je teško celog dana. Igrao sam košarku kod kuće, gledao mečeve, teško je. Užasne vesti. Nije mi bilo teško emotivno, ako itša motivisalo me je. Ako pogledate za šta se zalagao, po čemu je želeo da ga pamtimo, osetio sam to i pomoglo mi je. Kada sam u četvrtom setu gubio mislio sam o tome i vratio sam se. Rafa je igrao dobro ali sam i ja, imao sam šanse - rekao je Nik Kirjos posle poraza od Rafaela Nadala.

- Teško mi je što sam večeras izgubio, ovakve mečeve želim da dobijam najviše. Ovo leto je bilo zabavno, sada se orjentišem na miks dubl. Želim da se zabavljam, i dlaje sa u turiru i ništa ne uzimam zdravo za gotovo - kaže Kirjos dodavši da je Kobi za njega bio poseban sportista. 

- Ja navijam za Boston Seltikse i bilo je teško gledati kako slama srca navijača Seltiksa. Mislim da se ne stvaraju više takvi igrači, bio je drugačiji, način na koji je trenirao, radio stvari. Bio je poseban.

Kirjos je rekao da je u duelu sa Rafom bilo veoma teško igrati i zbog vetra i hladnoće kada je sunce zašlo.

- Nisam mogao da ga prođem. Probao sam da servis volejom, pokušavao sam i sa dropšotovima. Na kraju morao sam tri puta da dobijem poen kako bih dobio jedan. On je takav šampion, takav igrač. Uvek te tera da još jednom udariš lopticu. Igrao je dobro s obzirom na spore uslove za igru. Servirao je dobro i udarao je dobro bekhend slajs. Igrao je bolje na velikim poenima - rekao je Kirjos.

Nik dodaje da oseća da je napravio napredak kao čovek i kao teniser kao i da se oseća dobro. Kaže i da je za razliku od meča na Vimbldonu, koji se zavšrio takođe u četiri seta pobedom Nadala, sada osećao da je bio bliže Rafaelu.

- Igrao sam neke neverovatne poene. Osetio sam da kada bih dobio treći set da bih zaista mogao da ga dobijem. Osećao sam da je to presudni momenat da sam tada napravio brejk. Mislio sam da ću podići intenzitet i energiju. Definitivno sam bio bliži sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading