Srpsko tenisko čudo može da postane novi Novak!

Autor:

Sport

27.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u Melburnu dobija novo tenisko čudo. Hamad Međedović (16) upisao je prvu pobedu na grend slemovima plasiravši se u drugo kolu juniorskog Australijan opena tako što je kući poslao Rusa Nikitu Kaširina rezultatom 6:3, 6:4, pa momku rodom iz Novog Pazara predstoji okršaj protiv drugog juniora sveta Amerikanca Martina Dama.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Zabava - Zvanični kanal
Hamad Međedović

Nakon što je preskočio prvu prepreku na grend slem turnirima, što mu nije pošlo za rukom na prošlogodišnjem US openu, naš teniser puca od optimizma.

- U Njujorku je bilo mnogo treme, bio sam stegnut. Sada je sve bilo bolje, znao sam šta me očekuje. Forhend i voleji su me dobro služili. Sada idem na Dama, vršnjaka sa kojim se nisam sastajao, ali se dobro poznajemo. Nadam se najboljem - istakao je Međedović.

Da bi mu ova sezona mogla biti prekretnica u karijeri, svestan je i mladi teniser koji se tokom zimske pauze spremao u akademiji Janka Tipsarevića. Plan u 2020. mu je da igra na sva četiri juniorska grend slema, ali i da prijavljuje fjučerse i tako se popravlja na rang-listi.

Da se od Hamada može puno očekivati, potvrdio je i jedan od naših najvećih teniskih stručnjaka Bogdan Obradović.

- Hamad ima jače fizičke performanse nego što ih je Novak imao. Kada je imao 11 godina, upoznao sam ga sa Đokovićem, a prošle godine je sparingovao sa Jankom. Ubeđen sam da će Međedović napraviti vrhunski rezultat - rekao je bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading