Đoković progovorio o odnosu Vajde i Ivaniševića: Evo zašto Hrvat i Slovak nikada nisu zajedno na Novakovim mečevima!

Autor: Sportklub

Sport

24.01.2020

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je po prvi put opširno govorio o odnosu dvojice najvažnijih ljudi u njegovom strčnom štabu - Marjanu Vajdi i Goranu Ivaniševiću. Mnogima nije bilo jasno zašto je drugi reket sveta angažovao hrvatskog stručnjaka, ali je branislac titule u Melburnu otkrio kako ustvari funkcioniše slovenačko-srpsko-hrvatski trio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marjan Vajda i Goran Ivanišević

- Pre svega, sa zadovoljstvom mogu da istaknem da je odnos Marjana i Gorana izuzetno dobar, otvoren i iskren. Komuniciraju na dnevnoj bazi. Goran učestvuje ovde na seniorskom turniru legendi, samim tim će biti u našem timu nadam se do kraja turnira. Plan je da samo jedan od njih bude na određenom Gren slem turniru ove godine. Probali smo nekoliko puta i da budu zajedno i to je zaista u redu, ali nekako mi više odgovara kada znam da na neke turnire ide jedan, a na ostale drugi- rekao je Đoković.

- Onda su stvari jasnije, jednostavnije, ali njihov odnos i komunikacija su izvrsni. To meni mnogo znači – ako nisam raspoložen za čestu komunikaciju, meni je bitno da znam da su informacije koje dolaze i od jednog i od drugog isfiltrirane, da se o njima razgovara pre nego što se meni prenese. Oni to poštuju i izuzetno dobro rade- rekao je najbolji srpski teniser.


Sa jednom pauzom, Vajda je Đokovićev trener još od tinejdžerskog perioda, poznaje ga u dušu i jedan je od najtrofejnijih trenera svih vremena.
RepublikaFoto: Starsport
Marjan Vajda i Novak Đoković

- Kada je reč o Marjanovom uticaju na moj život i karijeru, sve je u superlativima. Ne bih iskoristio previše taj drastičan, radikalan izraz da mi je spasao karijeru, to se nije u toj meri dogodilo, ali mi je svojim prisustvom i uticajem donosio pozitivnu energiju i uvek sam se ugodno osećao pored njega, kao pored člana moje porodice. Od prvog trenutka kad smo se upoznali i počeli da radimo, ja sam stekao utisak da će mi biti jako blizak i da će sa mnom imati prisan odnos. Moji roditelji su, kad sam sa njim počeo da radim kao tinejdžer, uvek brinuli ko će biti sa mnom, ko će biti taj čovek sa kojim ću provoditi mnogo vremena putujući po svetu i imao sam stvarno sreću da se čovek kao što je Marjan pojavi u mom životu tada. Imam sreću i da je i danas sa mnom- rekao je Novak.

RepublikaFoto: twitter.com/Novak Djokovic
Goran Ivanišević i Novak Đoković

- Uvek sam govorio da je on mnogo više od trenera. On je član porodice, čovek na kog uvek mogu da se oslonim i sa kim mogu da podelim i pozitivne i negativne trenutke. Imali smo mnogo slavlja, mnogo nezaboravnih trenutaka koje ćemo nositi sa sobom do kraja života. Imali smo i trenutaka kada sam na njemu i ljudima oko sebe iskalio bes, ali on je uvek to dostojanstveno znao da podnese i da me razume i na tome sam mu večno zahvalan- zaključio je Đoković.

U osmini finala Australijan Opena Novak se u nedelju sastaje sa Dijegom Švarcmanom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading