Kirjos nastavlja avanturu u Melburnu, Conga predao, Svitolina, Gofan i Bertens prošli dalje!

Autor:

Sport

21.01.2020

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 53. igrača sveta Italijana Lorenca Sonega posle tri seta, 6:2, 7:6 (3), 7:6 (1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Kirjos

Kirjos, 26. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 15 minuta. U prvom setu napravio je dva brejka i poveo u meču.

U drugom i trećem setu nije bilo brejka, pa je oba puta odigran taj brejk. Kirjos je u drugom setu dobio taj brejk sa 7:3, a u trećem setu sa 3:1.


Kirjos će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Francuza Žila Simona i Urugvajca Pabla Kuevas.

Francuski teniser Žo Vilfred Conga predao je zbog povrede leđa meč domaćem igraču Alekseju Popirinu.

Uoči predaje Popirin je vodio sa 6:7, 6:2, 6:1. Popirin će igrati protiv boljeg iz duela Francuza Uga Gastona i Haume Munara.

Belgijanac David Gofan plasirao se u drugo kolo pobedom protiv Francuza Žeremija Šardija 6:4, 6:3, 6:1. On će igrati protiv pobednika meča Francuza Pjera Iga Erbera i Britanca Kamerona Norija.

Holanđanka Kiki Bertens je u prvoj rundi bila bolja od Rumunke Irine Begu sa 6:1, 6:4, a u drugom kolu igraće protiv Australijanke Arine Rodionove koja je pobedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 3:6, 7:6, 6:0.

Dalje je prošla i peta teniserka sveta, Ukrajinka Elina Svitolina, koja je na startu turnira slavila protiv Britanke Kejti Butler sa 6:4, 7:5. Njena naredna protivnica biće Loren Dejvis.

Amerikanka Ketrin Belis, trenutno 600. teniserka na WTA listi, upisala je svoju prvu grend slem pobedu posle gotovo tri godine nakon niza operacija. Ona je u prvom kolu bila bolja od Nemice Tatjane Marije sa 6:0, 6:2.

Prolaz u drugo kolo prvog grend slema u sezoni obezbedile su i Julija Putinceva iz Kazahstana, Čehinja Karolina Mučova, Nemica Laura Zigemund, Amerikanka Danijel Kolins i Ruskinja Ana Blinkova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading