Sve za Srbiju: Đoković preslišao Nadala i doneo izjednačenje u finalu ATP Kupa!

Autor:

Sport

12.01.2020

09:32 >> 11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je doneo izjednačenje Srbiji u ATP Kupu pošto je savladao "večitog" rivala Rafaela Nadala posle uzbudljive borbe u dva seta sa 6:2, 7:6, tako da će odluka ko je bolji Srbija ili Španija pasti u dublu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poveo je Nadal u prvom gemu sa 30:0. Ipak. Đoković je uspeo da stigne do 30:40. Iako je Španac spasio prve dve brejk lopte, treću nije mogao. Srbin je oduzeo servis velikom rivalu već na startu meča.

Sigurno je Novak došao do 40:15 u narednom gemu, ali je Rafa uspeo da se izbori za izjednačenje. Ipak, nije Srbin dozvolio rivalu da dođe do brejk lopte, već je poveo sa 2:0.

Nadal se upisao u narednom gemu, koji je dobio sa nulom. Istom merom uzvratio je Đoković.

Tri duple greške u jednom servis gemu napravi je Nadal, pa je Novak ponovo imao brejk lopte. Ipak, dobrim servisom je Nadal spasio obe, a onda smanjio na 3:2.

Diktirao je ritam srpski teniser, za sve se on pitao. U sedmom gemu je ponovo oduzeo rivalu servis za velikih 5:2. Perfektno je igrao Novak kada je ubacivao lopticu u igru, pa je sa nulom dobio gem koji mu je doneo prvi set, koji je trajao 40 minuta.

 

 

Početkom drugog i jedan i drugi su bili sigurni na svoj servis, pa brejk lopti nije bilo ni u najavi do 2:2.

U šestom gemu je ozbiljno zapretio Nadal. Imao je Španac 0:40, potom još dve brejk lopte. Ipak, fantastično se izvukao Đoković, pa je bilo 3:3.

Imao je u 11. gemu Đoković dve brejk lopte, ali je u ključnim momentima Nadal odigrao fantastično, pa je sačuvao servis.  U drugom setu je viđena prava lavovska borba, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Meč ste mogli da pratite uživo na našem sajtu!

DRUGI SET ĐOKOVIĆ - NADAL 7:6

 

7:6 Taj-brejk pripada Srbiji! Novak Đoković je izjednačio! Pobeda Srbije.

Napravio je Đoković dve početne greške u taj-brejku, ali srećom ga nisu koštale jer je do kraja ovog dela igre dokazao da je tokom čitavog meča bio bolji rival i zasluženo pobedio.

6:6 Publika u Sidneju uživa u meču dvojice najboljih na svetu! Đoković i Nadal su ušli u ludi ritam i ne vidi se kraj. Idemo u taj-brejk!

6:5 Kakav gem, strašan gem! Đoković je stigao do dve brejk lopte, Nadal je spasio jednu u vanzemaljskom poenu zbog koga je konsultovan čelendž, a onda strahovitom paralelom izjednačio. Potom je ubacio oba prva servisa i uspeo da preživi ovaj gem!

 

 

5:5 Smeši nam se taj-brejk! Ubedljiv gem za Novaka, samo jedan poen je prepustio rivalu!

5:4 Napravio je Đoković dve greške na startu gema, a onda je Nadal sjajnim potezima ponovo prebacio lopticu u polje srpskog tenisera.

4:4 Kako igra Novak Đoković! Lagano je došao do 40:0, prepustio jedan poen Špancu i stigao do novog izjednačenja!

3:4 Znatno lakše je Španac došao do novog vođstva u drugom setu, pre svega zahvaljujući servisu, kada je Novak dobio najmanju šansu - pretvrio ju je u maestralan poen.

3:3 Nadal je iz totalne defanzive stigao do tri brejk lopte! Sve tri je spasio Đoković perfektno odabranim udarcima. Kakav tenis gledamo u Sidneju! Ponovo je Nadal posle ludog poena došao na prag brejka, ali ga je Đoković vanzemaljskim servisom osujetio. Dobio je Španac i 5. priliku, ali Đoković je sjajnim servisima stavio tačku na ovaj maratonski gem!

 

 

2:3 Ne dozvoljava Nadal Đokoviću da usposavi dominaciju kao u prvom setu, pre svega se brani servisima!

2:2 Đoković sjajnim servisima ne daje šansu Nadalu, 7. asom zatvara ovaj gem!

 

 

1:2 Nadal je sjajno odservirao ovaj gem i najavio bolju partiju u nastavku!

1:1 Đoković nastavlja sa perfektnim servisima, odservirao je dva asa u ovom gemu, nijedan poen nije dozvolio Špancu.

0:1 Najubedljiviji gem koji osvaja Nadal sa 40:15.

PRVI SET ĐOKOVIĆ - NADAL 6:2

6:2 Đoković dobija gem na svoj sevis sa nulo, apsolutna dominacija Srbina!

5:2 Dupli brejk za Đokovića!  Potpuna dominacija srpskog tenisera u prvom setu! Nadal igra nervozno, dok Đoković perfektno kombinuje udarce!

4:2 Đokovićeva perfekcija! Sjajni servisi i precizni udarci! Srbin sa nulom do novog gema!

3:2 Ne ide Nadalu u ranoj fazi meča. Odservirao je dve duple greške zaredom, a potom još jednu koja je donela Đokoviću drugu brejk loptu, međutim nekako se izvukao i osvojio drugi gem na svoj servis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

3:1 Đoković osvaja gem nulom! Sjajno funkcioniše servis srpsko asa!

2:1 Nadal osvaja prvi gem na meču sa nulo, ali daleko od toga da je bilo tako lako...

2:0 Novak diktira tempo u uvodim gemovima, lako je stigao do 40:15, ali Nadal uspeva da sa dva sjajna udarca stigne do izjednačenja. Međutim, sa dva sjajna servis vinera osvaja prvi gem na svoj servis!

1:0 BREJK! Meč je počeo Nadalovim servisom, odmah je Đoković pripretio, iako je sam početak meča, naš teniser je izgledao sigurnije sa osnovne linije. Tri brejk lopte je imao Novak, treću koristi! Velika borba od prvog gema...

 

 

Prvi na teren izašli su Dušan Lajović i Roberto Bautista Agut, Španac je posle 97 minuta igre slavio sa 7:5, 6:1. Bila je to njegova četvrta pobeda u četvrtom duelu sa Lajovićem.

U drugom singlu igraju dvojica najboljih na svetu, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Ovo je njihov 55. duel, Novak ima dve pobede više, skor je 28:26.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading