Španci poveli u velikom finalu: Lajović nemoćan protiv Bautiste-Aguta!

Autor:

Sport

12.01.2020

07:28 >> 09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Dušan Lajović nije uspeo da iznenadi favorizovanog Španca Roberta Bautistu Aguta i donese poen Srbiji u prvom meču finala ATP Kupa. Španac je bio bolji sa 7:5, 6:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Meč je počeo dugim poenima i nadmudrivanjem igrača. Ipak, Španac je uspeo da sačuva svoj servis gem.

Već u narednom je Bautista Agut došao do brejka. Diktirao je deseti teniser sveta ritam, kontrolisao je situaciju, pa Lajović nije imao mnogo šansi.

Uspeo je Lajović da dođe do svoje igre donekle, udarci su mu bili sigurniji i precizniji, pa se sledeći gem na servis Španca igrao na razliku. Ipak, Bautista Agut je poveo sa 3:0.

Popravljao se srpski teniser kako se igra razvijala, delovao je sve odlučnije, pa je u petom gemu došao do brejk lopti. Prve dve nije iskoristio, ali treću jeste za 3:2.

Napadao je konstantno Bautista Agut, pretio je kada je Lajović servirao. Ipak, Srbin je uspevao da se odbrani kad god bi se susretao sa brejk loptama, pa je semafor pokazao 5:5.

Posustao je u završnici Srbin, napravio koju greški više, pa je Španac brejkom u poslednjem gemu došao do prvog seta 7:5.

U potpunosti je Bautista Agut kontrolisao situaciju u nastavku. Španac je ponovo već u drugom brejku oduzeo servis gem Lajoviću i poveo sa 2:0.

Međutim, tu se nije zaustavio već je stigao do duplog brejka. Shvatio je Lajović da nema šta da izgubi u nastavku i zaigrao lucidnije, uspeo da vrati jedan brejk. Međutim, Agut je uspeo da napravi još jedamn, danas je jednostvavno bio bolji i nije dozvolio preokret.

DRUGI SET LAJOVIĆ-BAUTISTA AGUT 1:6

 

1:6 Kraj meča! Španci su poveli sa 1:0 u finalu ATP Kupa!

1:5 Novi brejk za Španca koji igra sjajan tenis i Lajović u ovom trenutku ne može da mu parira!

1:4  Vraća Srbija jedan brejk! Odigrao je Lajović nekoliko lucidnih poena jer više nema šta da izgubi u ovom meču. Stigao je do dve brejk lopte, drugu koristi!

0:4 Dupli brejk za Bautistu-Aguta! Lajović potpuno demoralisan, Španci nadomak pobede!

0:3 Stao je Lajović potpuno, primetna je i nervoza u njegovoj igri. Peti gem za Španca zaredom!

0:2 Brejk za Španca! Na visokom nivou ima Španac, ne može Lajović da mu parira u ovim trenucima, Agut je stigao do dve brejk lopte, prvu koristi!

0:1 Furiozan gem Španca, nije dozvolio Lajoviću nijedan poen!

PRVI SET LAJOVIĆ-BAUTISTA AGUT 5:7

 

5:7 Brejk i set za Aguta! Španac je stigao do dve brejk lopte, kao da se skratila ruka Lajoviću i to u najgorem mogućem trenutku, prvu koristi.

5:6 Ubedljiv gem za Aguta, iako je svaki poen bio neizvestan!

5:5 Uspeva Lajović da izjednači sa dosta muke, ali ne može drugačije protiv Španca!

4:5 Dobro konstruiše poene Španac, nema Lajović mnogo prostora, a služi ga i servis!

4:4 Imao je Bautista-Agut brejk loptu, ali je Lajović na krilima publike odigrao dva sjajna poena i izjednačio!

3:4 Španac pre svega sjajnim servisima stiže do novog gema i prekida Lajovićevu seriju!

3:3 Suočio se Lajović u ovom gemu sa dve brejk lopte, ali ne odigrao nekoliko fantastičnih udaraca. Sjajan tenis gledamo na stadionu "Ken Rouzvol", odograno je nekoliko maratonskih poena, meč obećava.

2:3 Vraća brejk Lajović! Bolje je zaigrao naš teniser i dokazao da može da se nosi sa 10. teniserom sveta! Od 0:30 je Srbin stigao do prve brejk lopte, ali Španac pogađa liniju i stiže do izjednačenja. Međutim, Agut greši u narednom poenu i daje šansu Lajoviću koju on nije propustio! Sa dva sjajna poena je najavio veliku borbu u prvom setu...

1:3 Prvi gem za Lajovića koji obećava! Sa nulom dobija gem na svoj servis!

0:3 Od 40:0 za Španca do izjednačenja. Mora Lajović da prelomi, odigrao je nekoliko dobrih poena, ali nikako da preuzme inicijativu... Agut sa dva sjajna servisa uspeva da sačuva servis.

0:2 Brejk za Španca! Igra mnogo agresivnije Bautista Agut! Imao je tri brejk lopte, drugu koristi!

0:1 Odmah na početku meča duge razmene, što će verovatno obeležiti ovaj okršaj. Dobio je Španac dva uvodna poena, ali onda je Srbin odigrao dva obećavajuća poena. Međutim, Bautista-Agut posle sjajnih servisa osvaja prvi gem!

Španac u pobedama vodi sa 3:0, a Lajović je dokazao da je u sjajnoj formi i pokušaće da prekine ovaj niz na premijernom takmičenju u Australiji.

Posle ovog okršaja na teren će izaći dvojica najboljih na svetu, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Srbija je na putu do finala u grupnoj fazi u Brizbejnu bila bolja od Južne Afrike (3-0), Francuske (2-1) i Čilea (2-1), da bi u četvrtfinalu u Sidneju pobedila Kanadu (3-0) i konačno u polufinalu Rusiju, takođe sa 3-0.

Španija je u grupi u Pertu pobedilaGruziju, Urugvaj i Japan sve sa po 3-0. U četvrtfinalu u Sidneju, pobedili su Belgiju (2-1) i konačno u polufinalu, domaćina Australiju sa maksimalnih 3-0.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading