Španci u polufinalu: Nadal poražen posle 16 godina, ali dubl je presudio!

Autor:

Sport

10.01.2020

12:48 >> 14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal je poražen od Davida Gofana u ATP kupu. Španac je doživeo neuspeh igrajući pod zastavom svog nacionalnog tima prvi put od 2004. godine. Uprkos porazu, Španija je savladala Belgiju i plasirala se u polufinale ATP Kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafel Nadal i David Gofan

Njega je u drugom meču duela između Španije i Belgije savladao Gofan rezultatom 6:4, 7:6.

Prethodno je Roberto Bautista Agut pobedio sa 6:1, 6:4 Kimera Kopejansa, pa će učesnika polufinala ATP kupa odlučiti meč dublova.

Nadal je poslednji put kao reprezentativac Španije poražen 6. februara 2004. godine od Jiržija Novaka, tada kao 18-godišnjak i član Dejvis kup tima svoje države.

Prvorangirani teniser na ATP listi je čak 5.817 dana bio nepobediv pod španskom zastavom. Međutim, ovaj poraz nije zaboleo Špance pošto su prošli u polufinale, a odluka je pala u dublu.

Belgijski dubl činili su Sander Žile i Joran Fligen, a na drugoj strani su bili Nadal i Pablo Karenjo Busta. Slavili su na kraju Španci 6:7, 7:5, 10:7.

Belgijanci su kroz taj brejk dobili prvi set u kome nismo videli nijednu brejk loptu. U drugom setu su Belgijanci spsili brejk lopte u osmom gemu, ali nije im to pošlo za rukom u 11. gemu. Do kraja seta su spasili samo jednu set loptu i meč je ušao u super taj brejk. Spasili su Belgijanci u finišu dve meč lopte, ali su Španci do pobede došli zahvaljujući duploj servis grešci rivala. 

U polufinalu će Španija igrati sa Australijom. U drugom polufinalu sastaju se Srbija i Rusija. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading