Srbija bolja od Južne Afrike: Đoković slomio žilavog Andersona posle dva taj-brejka!

Autor:

Sport

04.01.2020

10:21 >> 12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona posle prave drame i dva taj-brejka rezultatom 7:6, 7:6, čime je obezbedio pobedu našem timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Furiozno je najbolji srpski teniser ušao u meč, napravio je brejk već  u drugom gemu i izgledao sjajno na terenu, dok mu je Kevin Anderson parirao jedino servisima.

Međutim, Južnoafrikanac je poznat po uspavanim počecima, a nije se ni naigrao u poslednjih nekoliko meseci, polako upalio "mašinu", u čemu mu je sevis najviše pomogao. Pri rezultatu 4:1 za Novaka, Anderson je podigao nivo igre, vratio brejk  i zaličio na starog. Iako je u nastavku brejk visio u vazduhu, Đoković nije uspeo da materijalizije dobru igru, odluka je morala da padne u taj-brejku.

Posle 75 minuta tenisa videli smo sve, iskorišćene šanse, propuštene šanse, psovanje navijača, bes, milimetarski precizne i neprecizne čelendže, ali na semaforu je pisalo 1:0 za Srbiju!

U nastavku se igralo gem za gem, Đoković je igrao na jako visokom nivou, ali je Južnoafrikanac sjajno parirao. Rafalima je držao rezultatski priključak, iako je bilo jasno da je Đoković konstantniji sa udarcima i da manje greši. Kada bi Đoković pripretio, Anderson bi se izvukao servisima. 

Ali, bilo je jasno da Andersonu fali mečeva u nogama i da mu, kako je meč odmicao fali agresivnosti. Đoković je pri rezultatu 6:6 u taj-brejku odigrao dva sjajna poena i završio meč u svoju korist.

II SET Đoković - Anderson 7:6

7:6 Kraj! Srbija je pobedila! Imao je Anderson seto loptu, ali Đoković je sa dva spektakularna poena uspeo da savlada staru mušteriju.

6:6 Nije dobro počeo gem za Đokovića, Anderson je bio u prilici da izjednači, ali Đoković je ostao smiren, idemo još jednom u taj-brejk!

5:6 Nastavlja se jurnjava u drugom setu, izgleda da ćemo gledati još jedan taj-brejk!

5:5 Đoković bez problema stiže do izjednačenja!

4:5 Pripretio je Novak i bio vrlo blizu brejka, ali ponovo je Andersona poslužio servis u odlučujućim trenucima!

4:4 Anderson je imao tri brejk lopte u ovom gemu i Đoković je sve tri spasio! A onda sa dva asa rešio gem u svoju korist!

Kevin Anderson je zatražio medicinski tajm-aut!

3:4 Anderson je poslao dve kratke lopte i automatski ugrozio svoj servis, Đoković je imao brejk loptu, ali je Južnoafrikanac sjajnim poenom spasio servis, a onda i uspeo da stigne do novog vođstva u drugom setu.

3:3 Đoković je nastavio da sjajno servira, njegov procenat prvog servisa je neverovatnih 80%.

2:3 Južnoafrikanac siguran na servisu! Ko će prvi pokleknuti?

2:2 Oduzeo je Anderson Đokoviću prvi poen, ali je Đoković sa tri asa upisao još jedan lak gem!

1:2 Strašan gem je odigrao Kevin Anderson i zaličio na dane kada je bio u vrhu "belog" sporta!

1:1 Istom merom uzvraća Novak, nekoliko briljantnih poena Srbina!

 

 

0:1 Tri asa i jedan viner za Južnoafrikanca! Sjajan start drugog seta za Andersona!

I SET Đoković - Anderson 7:6

7:6 Puno tenzije je bilo u taj-brejku! Publika je bila bučna i ometala poene, Đoković je u jednom trenutku burno reagovao! Poveo je Srbin od starta, ali ga je i sudija iznervirao jer mu nije dozvolio čelendž u jednom poenu! A onda je upravo čelendž doneo brejk lopte Srbiji! A onda je najbolji srpski teniser asom stavio tački na prvi set! (7:5)

6:6 Visio je brejk u vazduhu! Anderson bi grešio kada posao ne bi završio na servisu, ali ga je na kraju ipak doveo do taj-brejka!

6:5 Furiozan gem za Đokovića! Može li Novak do brejka?

RepublikaFoto: Tanjug/AP

5:5 Kevin Andreson je imao tri gem lopte, ali je potom neočekivano napravio tri greške koje su donele izjednačenje Đokoviću. Ponovo je Anderson rafalima stizao do vođstva, ali je isto lako i prokockao. Videlo se da fali mečeva u nogama Južnoafrikanca. Dugo je trajao ovaj gem, ali je Južnoafrikanac nekako uspeo da osvoji ovaj gem.

5:4 Lagan gem za Novaka, samo jedan poen je prepustio Andersonu! 

4:4 Anderson je odservirao dve duple servis greške na startu gema, što mu nije svojstveno, imao je Đoković 4 brejk lopte, ali je  posle najduže razmene na meču koja je pripala Južnoafrikancu, posustao.

4:3 Anderson vraća brejk! Stao je u ovom gemu Đoković, poklonio je tri poena Andresonu, a onda nije uspeo da spase prvu brejk loptu!

4:2 Andreson je u ovom gemu zaigrao na "više od servisa", što je potrebno protiv izuzetno raspoloženog Novaka!

4:1 Odlično servira najbolji srpski teniser i dobija gem sa nulom!

3:1 Andreson je uspeo da se domogne prvog gema, pre svega zahvaljjujući servisima! Stigao je Đoković ponovo do izjednačenja, ali je Južnoafrikanac pogodio dva neodbranjiva servisa...

3:0 Đoković nastavlja sa sjajnom igrom, ni poen ne prepušta Južnoafrikancu!

2:0 Brejk! Đoković perfektno čita Andresonove servise na startu meča. Srbin je imao tri brejk lopte, drugu koristi!

1:0 Furiozan start Đokovića, samo jedan poen je prepustio Andresonu!

Novak i Kevin se sastaju 11. put u karijeri i srpski teniser trenutno vodi sa 8-2. On je, ujedno, bio bolji i u njihovom prethodnom duelu, na Završnom mastersu 2018.

Prvu pobedu Srbiji je doneo Dušan Lajović, o čemu više možete pročitati OVDE.

Nevezano za ishod oba singla nakon drugog meča na teren će dublovi koji bi, za sada, trebalo da izgledaju ovako: Troicki/Đoković – Klasen/Relofs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading