Mesi u osmini finala pobedio Đokovića, pa ga Nadal "razbio" u borbi za titulu!

Autor:

Sport

27.12.2019

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izabran je za najboljeg sportistu u periodu od 2010. do 2019. u anketi španskog dnevnika "Marka".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

List sa sedištem u Madridu je proteklih nedelja sproveo glasanje po turnirskom principu, od osmine finala do finala, a u završnoj anketi učestvovalo je oko 160.000 posetilaca.

Nadal je u velikom finalu pobedio najboljeg fudbalera sveta, Argentinca Lionela Mesija. Za Rafu je glasalo 62%, a za Mesija 38% učesnika ankete.

Nadal je krenuo od osmine finala i bitke sa atletičarom Eliudom Kipčogeom, potom je bio bolji u direktnom duelu sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom, da bi u polufinalu nadmašio glasovima i "večitog" rivala, Švajcarca Rodžera Federera.

U anketi se našlo i ime donedavno prvog tenisera sveta Novaka Đokovića koji je u osmini finala izgubio u glasačkom duelu sa Lionelom Mesijem.

Mesi je potom bio bolji od motocikliste Marka Markeza, a u polufinalu plivača Majkla Felpsa.

Nejasan je kriterijum i princip po kojem su birani parovi u ovoj anketi, ali kako god bilo, Nadal je zaista jedan od sportista koji su svakako obeležili prethodnu dekadu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading