Još uvek se čuju odjeci od epskog finala Vimbldona: Nemac objasnio zašto je Novak jedan od najboljih i koliko je teško da ga pobedite!

Autor:

Sport

27.12.2019

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji "belog sporta" godinama čekaju tenisere koji će naslediti veliku trojku, ali Filip Kolšrajber smatra da nijedan mladi igrač nema kvalitet kakav poseduju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. "Velika trojka" se još jednom našla na vrhu ATP liste, a sva četiri gren slema u 2019. osvojili su Novak Đoković, koji je slavio na Australijan openu i Vimbldonu i Rafael Nadal, koji je uzeo Rolan Garos i US Open.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Prisetio se potom Nemac i čuvenog finala Vimbldona, u kome je Đoković savladao Federera spasivši dve meč lopte.

- Đokovićeva prednost je ta što je izuzetan igrač, pobeđuje zahvaljujući svom stilu igre. Da nije bilo tajbrejka u petom setu, prednost bi imao Federer. Ali pošto Novak ne greši, teško je dobiti tajbrejk protiv njega. Ne daje ti nikakve šanse, precizan je - jasan je Nemac.

Mnogi najavljuju da će u narednoj sezoni njih trojica imati težak posao protiv igrača 'nove generacije' Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva...

- Đoković, Nadal i Federer su na nivou iznad svih. Ako mladi budu napredovali, moći će da prate njihov put. Ali niko iz nove generacije nema ono što i "velika trojka". Njih trojica su kompletni igrači, zato i u ovim godinama osvajaju grend slemove -  objasnio je Kolšrajber.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading