Legende belog sporta otvoreno: Novak je dominantan, Rafa i Rodžer su morali da pronalaze nove načine da ga pobede, ali nikada ga neće poštovati kao njih dvojicu!

Autor:

Sport

26.12.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković proglašen je za najboljeg tenisera decenije, a bivši američki igrači Džim Kurijer i Pol Anakon analizirali su prethodnih deset godina u teniskom svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Oni su se osvrnuli na period od 2010. do 2020. u posebnoj emisiji na "Tennis channel"-u. Kurijer nema dilemu da je Novak bio najbolji u prethodnij deset godina.

- On je potpuno bez dileme igrač decenije. Malo je tužno to što je on relativno potcenjen u poređenju sa time šta je sve uradio. On je dominirao iz senke Rafe i Rodžera, koji su takođe odradili dosta toga dobrog - kaže Kurijer.

Pol Anakon, nekada trener Rodžera Federera, je istakao ogromnu razliku u nagradnom fondu između "velike trojke".

- Bez obzira šta Novak uradi on nikada neće biti Rafa i Rodžer. Oni imaju veoma različite crte ličnosti. Kada pogledate brojeve jasno je da je on bio najbolji u ovoj deceniji, ali sve mi to govori da šta god da Novak uradi nikada neće biti tretiran kao Rodžer i Rafa -  ističe Anakon.

Novakovu dominaciju potvrđuje i skor u međusobnim duelima nad najvećim rivalima u istom periodu. Srpski teniser je ostvario 42 pobede i 25 poraza, Španac ima 23 pobede i 30 poraza, a Švajcarac 22 pobede i 32 poraza.

- Za mene je Novak Đoković jedan jedini igrač koje sam video u prethodnih 10-12 godina koji je naterao Rodžera i Rafu da moraju da smisle nove načine da nekog pobede. Oni su uglavnom igrali svojim stilom, ali su protiv Novaka mnogo puta morali da smisle novu taktiku - rekao je nekadašnji trener Švajcarca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading