Đoković iskreno o smeni generacija u tenisu!

Autor:

Sport

19.12.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaka Đokovića u petak očekuje prvi pripremni meč uoči starta nove takmičarske sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Svetski teniser broj dva će u Abu Dabiju na egzibiciji "Mubadala svetski teniski šampionat" odigrati meč sa šestim igračem sveta, Stefanosom Cicipasom.

Stefanos Cicipas je u sredu rekao kako se nada da će prekinuti dominaciju "velike trojke" na Grend slem turnirima i vrhu ATP liste. I Novak oseća da je grčki teniser blizu da tako nešto i ispuni.

- To je logičan i sasvim prirodan ciklus. Rodžer, Rafa i ja smo pričali da će doći dan kada će nas neko svrgnuti sa prve tri pozicije i da će novi momci početi da osvajaju Grend slem titule - kaže Đoković.

Njegov ambicije se ne menjaju, ali je svestan da će mlađi igrači biti sve bolji i bolji.

- Pokušavamo da sve to prolongiramo, pre svega tu promenu u tenisu, ali neizbežno je da je kako godine prolaze tako nešto sve bliže. Dominik Tim je igrao dva finala Rolan Garosa zaredom, Cicipas je dobio završno ATP finale, Zverev godinu dana pre njega. Oni su definitivno tu kao izazivači za najbolje igrače i jednog dana će biti najbolji.

- Već su se ustalili u Top 5 ili Top 10 na listi i naš zadatak je da ih nekako zadržimo, mada se čini da su nam sve bliži - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading