"Novak se svakako neće skloniti, zar ne?"

Autor:

Sport

30.11.2019

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je počela smena generacija u "belom" sportu, a teniska javnost se već bavi kalkulacijama za narednu sezonu i predviđanjima ko iz "velike teniske trojke" može do Gren slema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Bivša prva teniserka sveta, Švajcarkinja Martina Hingis, smatra da Rodžer Federer još nije rekao konačnu reč kada je u pitanju osvajanje Gren slem trofeja, iako ga svi uveliko pitaju za penziju.

Švajcarac je stao na brojci od 20 Grend slem titula ali je poslednju osvojio u Melburnu 2018.

Hingisova, koja je sa 16 godina postala broj jedan i najmlađa je po tome u istoriji, do svoje 19 godine je već imala pet najvećih titula. U dublu je osvojila ukupno 13 Grend slem trofeja.

U intervjuu za "Metro" Martina je pričala i o učinku svog slavnog sunarodnika Rodžera Federera i podsetila na epsko finale Vimbldona iz koga je Novak Đoković izašao kao pobednik.

- Skoro je dve godine kako Federer nije osvojio Grend slem. Verovatno je da još razmišlja o tome, jer ja bih svakako na njegovom mestu. Verovatno. Pobedom u Londonu revanširao se Novaku Đokoviću i sada verovatno misli kako opet može da ga pobedi. To nekada pomaže na mentalnom nivou. Ipak, i dalje mislim da je on jedan od favorita, naročito na Vimbldonu- kaže Hingisova.

Podsetila je i na ono čuveno finale Vimbldona i momente kada je Federer imao 40:15 i meč lopte.

- Odigrao je tako dobro ta poslednja tri gema sve do 40:15 na svoj servis. Pogodio je tri vinera na svoj servis, ali četvrti nije došao. Novak se svakako neće skloniti, zar ne? Možda bi neko drugi pod pritiskom promašio taj kroskort viner pasing šot, ali on nije. Tako da ne znam šta da kažem. Ponekad je tenis zaista brutalan. Ovo je sport koji može da bude veoma nepošten i brutalan- zaključila je Hingisova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading