Đoković: Moraću da porazgovaram sa Nadalom i Federerom!

Autor:

Sport

25.11.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je poručio da će tražiti sastanak sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom pre nego što se utvrdi stav ATP Saveta igrača o ATP kupu i Dejvis kupu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka

U pitanju su dva slična takmičenja koja se igraju u razmaku od 40 dana i Novak veruje da tako nešto neće moći da funkcioniše u budućnosti.

On je u Madridu poručio da sačeka da se završi ATP kup pre nego što da generalno mišljenje i dodaje da će stav Federera i Nadala po ovom pitanju biti od ključnog značaja.

- Nisam razgovarao o ovome sa Rafom i Rodžerom jer je odluka donešena ranije. Kao što je poznato, ITF i Kosmos odlučili su da promene format. ATP je osnovao njihovo kup takmičenje koje ćemo videti u januaru. Tako da je već bilo jasno kakva je situacija- rekao je Đoković.

- Videćemo kakva će biti situacija u Australiji sa ATP kupom. Mislim da će to biti uspešno jer će mnogi vrhunski igrači biti tamo, takmičenje je pre Australijan Opena. Vreme je, u svakom slučaju, da čelnici ATP i ITF popričaju u svemu- izjavio je Novak.

Smatra da će sastanak "trilaterale", tačnije članova takozvane "velike trojke" biti takođe bitan, iako oni nisu ti koji odlučuju.

- Pričaću sa Rodžerom i Rafom i zatražiti njihovo mišljenje, svakako. Mi smo deo Saveta, iako ne donosimo odluke. Ljudi misle da smo nas trojica ti koji donose odluke u tenisu, što nije istina. Naravno, naša mišljenja su na ceni, ali kako je sve struktuirano, odbor ATP, naravno i druga tela, kao i njihove vođe su ti koji donose odluke- zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading