(VIDEO) Novak i Viktor pobesneli, sudija nije znao šta ga je snašlo!

Autor:

Sport

22.11.2019

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na četvrtfinalnom meču Dejvis kupa između Srbije i Rusije dogodio se jedan sporan momenat. Naime, tokom drugog seta Srbija je imala tri vezane brejk lopte. Đoković i Troicki nisu iskoristili prvu, a onda se desila sporna situacija.

RepublikaFoto: Tanjug
Novak Đoković i Viktor Troicki

Andrej Rubljov je odservirao drugi servis, linijski sudija je zvao aut, a Đoković je ritern zakucao u mrežu.

Usledila je korekcija glavnog sudije Nika Helverta, ali i linijskog koji je ispravio samog sebe. Posle par sekundi razmišljanja, Helvert je odlučio da poen dodeli Rusima.

Zašto? Zato što je zauzeo stav da uzvik linijskog nije uticao na Novaka i da je došao nakon što je srpski teniser već riternirao lopticu koja je završila u mreži.

Usledio je momentalni prigovor Troickog i Đokovića, a u raspravu je uleteo i selektor Nenad Zimonjić.

Ipak, Helvert nije popustio i ni dolazak supervizora na teren nije pomogao Srbiji da se poen ponovi, već je dodeljen Rusima.

Viktor i Novak su ipak napravili brejk u tom gemu i poveli s 3:1, a onda i potvrdili brejk. Ipak, Rusi su uspeli da naprave brejk u gemu u kojem je viđen još jedan sporni detalj.

Rusi su na 4:2 došli do dve brejk lopte, Đoković je odlično odservirao, a posle riterna Troicki samo zakucao lopticu na protivničku stranu terena.

Helver je tada napravio korekciju, rekao da je Novakov servis bio u autu, a posle čelendža pokazano je da sudija nije bio u pravu.

U toj situaciji poen je ponovljen i nije dodeljen Srbiji, jer je prekinut pre nego što se završio, to jest odmah posle lošeg, ali uspešnog riterna.

Srbi jesu stigli do izjednačenja u setovima, ali su posle prave drame u 3. setu poraženi od Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading