Atomski tenis Krajinovića slomio Congu, Srbija vodi 1:0 pritiv Francuske!

Autor:

Sport

21.11.2019

12:07 >> 12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je veterana Žoa Vilfreda Congu 2:0 u setovima i tako uzeo prvi poen za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krajinović igra prvi meč, kao i juče

On je u prvom setu ispustio samo dva poena na svoj servis, a jedan brejk mu je bio dovoljan da pobedi. U drugom setu je morao da odigra taj-brejk, izdržao je i doneo pobedu Srbiji! 

II SET: 

7:6 Odmah mini taj-brejk, ali vraća to Conga. Igralo se poen za poen, a onda je Francuz zakucao loptu u mrežu i Krajinović je poveo 5:3. No odmah je vratio Francuz mini brejk i odmah uzima još jedan poen na protivnički servis. 

Meč poen na Congin servis imao je Filip Krajinović i iskoristio je!

6:6 Gledaćemo taj-brejk. Filip je ove godine odigrao 18 taj-brejkova i skor mu je 9-9. Conga je ove godine odigrao 29 taj-brejkova i skor mu je 21-8. 

6:5 Dobio kje jedan spektakularan poen Krajinović, ali nije mogao bolje od toga. Servira 40. teniser sveta za ostanak u setu. 

5:5. Opet prvi poen osvaja Conga, ali onda Krajinović popravlja servis. Conga je pogodio jednu liniju i tako namučio Filipa, 

Ipak na kraju izjednačenje!

5:4 Sve bolje servira Conga koji lagano osvaja ovaj gem kombinacijom asova i vinera. 

4:4 Novi dobri servisi, jedan poen Conge na startu gema nije bio dovoljan da poremeti našeg tenisera. 

4:3 Dugo je trajao ovaj gem, jedan poen je ponovljen, a uspeo je francuski veteran da agresivnom igrom opet povede. 

3:3 Posle početne greške vrlo siguran Krajinović. Napadao je Conga i bio agresivan, ali nije mogao dam ugrozi našeg tenisera.

3:2 Opet je Congu u vrlo tesnom gemu spasio sjajan i snažan servis. Posle nekoliko izjednačenja slomio je otpor Krajinovića i savladao ga. 

2:2. Tačno sat vremena je Žo Vilfred Conga čekao svoju prvu brejk šansu i dobio ju je, ali je nije iskoristio. Conga je poslao loptu u aut. 

Izvukao se Krajinović i osvojio ovaj gem. 

2:1 Conga sada dobija gem sa mnogo manje muke i opet vodi. 

1:1 Bez ikakvih problema sa druge strane, još jednom Krajinović osvaja gem bez izgubljenog poena. 

1:0 Poveo je Krajinović i kada je na mreži stisnuo Congu - došao je viner Francuza. Usledio je sjajan napad 40. tenisera sveta i Filip je izborio brejk loptu. 

Dve brejk lopte imao je Krajinović, ali je Conga u pravim trenucima pogađao sjajne servise. Kod treće brejk lopte usledila je neiznuđena greška, Na kraju gem za Congu. 

I SET:

7:5 Uzeo je Filip prvi set! On je samo dva puta izgubio poen na svoj servis u prvom setu, a jednom od ta dva puta napravio je duplu grešku. 

6:5 Opet je Filip Krajinović sjajnim riternima uspeo da dođe do tri brejk-lopte. Prvi put se Conga odbranio, a onda je sjajnim servisom uzeo još dva poena i izjednačio se. 

Odbio je Francuz ovaj nalet, ali posle dve greške iskusnog Francuza imamo prvi brejk u ovom meču!

5:5 Krajinović zaista izgleda sjajno na svom servisu. Rutinski je dobio još jedan gem, Conga mu ne može ništa!

5:4 I dalje smo bez brejka. Conga je fenomenalno servirao i sada Krajinović mora da osvoji naredni gem da bi ostao u setu. 

4:4 Još jedan vrlo lak gem za Filipa koji sve više pritiska svog protivnika. 

4:3 Sjajno je počeo Krajinović i uspeo sebi da osigura tri uzastopne brejk lopte! Prvu je Conga odbranio asom, drugu neiznuđenom greškom našeg tenisera, a treću tako što je pogodio liniju. Na kraju gem za iskusnog Francuza. 

3:3 Tek u trećem gemu na svoj servis Krajinović je izgubio prvi poen. Ipak nijkakvih problema nije bilo da se opet izjednači.

3:2 Opet je Filip uspeo da uzme dva poena na Congin servis, ali bolje od toga nije mogao. Svakako za sada deluje bolje od protivnika.

2:2 Vrlo siguran Krajinović, uspeo je da osvoji ovaj gem bez izgubljenog poena. Za sada se nije zakuvalo u ovom duelu.

2:1 Uzima prva tri poena Conga, ali onda se Krajinović vraća u ovaj gem. Ipak Conga je zaustavio ovaj nalet i opet poveo. 

1:1 Za sada oba tenisera su jako sigurna na svoj servis, nema nikakvih problema za Krajinovića da odbrani svoj servis.

1:0 Prvi gem ide u korist Conge, koji sjajnim servisom završava posao i prvi dolazi u vođstvo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading