Tim se osilio: Rekao sam i opet ponavljam - srušićemo Novaka, Rafu i Rodžera!

Autor:

Sport

18.11.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski teniser Dominik Tim osrvrnuo se na Završni Masters, na kojem je poražen u finalu od Stefanosa Cicipasa. On je do meča za titulu došao teškim putem pobedivši Rodžera Federera, Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva i najavio smenu generacija već sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim

Tim će godinu završiti na 4. mestu ATP liste.

- Veoma sam ponosan i srećan zbog svog nastupa na Završnom turniru. Uspeo sam da prevaziđem veoma komplikovane situacije tokom nedelje. U utorak sam bio veoma bolestan kada sam pobedio Novaka u teškom meču. U narednim danima zdravlje se popravljalo, ali nisam bio 100 posto spreman. Igranje u finalu je za mene neverovatan rezultat- rekao je Tim.

Tim je u meču za titulu poražen od Stefanosa Cicipasa, tek posle taj-brejka trećeg seta.

- Ovo je jedan od onih poraza koji me najviše bole. Nije kraj sveta, uvek možete nešto da naučite. Mentalni aspekt je veoma važan, ovo je razčaranje sada, ali kako vreme bude prolazilo biće sve bolje i biće mi drago zbog sjajne godine koju sam imao- dodao je Tim.

Tim veruje da sledeće godine može da se sruši dominacija Đokovića, Federera i Nadala.

- Mislim da ćemo sledeće godine prekinuti dominaciju "velike trojke", jer svi znamo da možemo da igramo tenis na vrhunskom nivou. Rekao sam već to i opet ponavljam: sledeće godine ćemo videti novog Grend slem šampiona- zaključio je Tim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading