"Đoković je izgledao pogubljeno, bilo mi ga je žao!"

Autor: Republika

Sport

17.11.2019

10:21

Bivša britanska teniserka Anabel Kroft govorila je o ponašanju publike prema Novaku Đokoviću. Ona je samo još jedna u nizu koja je kritikovala navijače zbog ophođenja prema Đokoviću u meču sa Federerom.

Tanjug/AP
Drugi teniser planete

Federer je savladao Đokovića u trećem kolu grupne faze Završnog mastersa i eliminisao ga, a tokom meča publika je, kao i tokom cele karijere, bila na strani Švajcarca.

- Bilo mi je žao Novaka. On je veliki, veliki šampion i neko ko je postigao mnogo toga za ovu igru. Šta je potrebno da uradi kako bi publika navijala za njega? Igrao je prelep tenis i za to dobijao "pristojan" aplauz. Čak su i aplaudirali na njegove duple servis greške- konstatovala je Kroft.

Ona je istakla da je to poremetilo srpskog tenisera.

- Meni je izgledalo da ga je to poremetilo i da se uvukao u svoju školjku. Nije mogao da se "potpali". Bilo mi ga je žao jer je izgledao pogubljeno. Sigurno mu nije bilo lako biti sam protiv 20.000 ljudi- dodaje Kroft.

Tanjug/AP

Danijela Hantuhova, takođe bivša teniserka, deli mišljenje Britanke.


- Bilo mi ga je žao jer je on toliko toga uradio za ovaj sport. Šta još mora da uradi da bi ga publika poštovala? Mislim da mu je to ušlo u glavu. Nije nikom ni mahnuo kada je odlazio sa terena, što je razumljivo. Posle svega što je uradio to što mu se dešava je nepristojno. Rodžer je Rodžer ali istovremeno Novak je Novak. Mislim da bi ujednačenija publika bila idealna u tom meču- istakla je Hantuhova.

 

 

Komentari (0)

Loading