Švajcarac otkrio koliko mu znači pobeda protiv Novaka: Računam duplo!

Autor:

Sport

16.11.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je rekao da pobedu nad Novakom Đokovićem može da računa duplo, pošto je dokazao sebi da je u svojim godinama sposoban da pobeđuje najbolje na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je pobedio Đokovića u poslednjem kolu grupne faze na Završnom mastersu i tako obezbedio mesto u polufinalu, eliminisavši srpskog tenisera.

- Protiv Novaka se ne pitate uvek vi, ali je bitno da znate kada šta želite da odigrate. Pogotovo na brzom terenu. Jer ako sumnjate u sebe, sve se dešava vrlo brzo. To se meni desilo protiv Tima i Beretinija, nisam znao koliko agresivno da igram, kojim udarcem da se poslužim- rekao je Rodžer.

- Tim je odlično igrao protiv mene, još bolje protiv Novaka. Protiv Beretinija sam znao da moram da pobedim, trudio sam se da to uradim. Za Novaka sam imao spreman plan. Bio je to i treći meč koji sam odigrao na turniru, ušao sam u ritam- rekao je Švajcarac.

Ujedno, Rodžer je tako zabeležio prvu pobedu nad Novakom još od 2015. godine, revanširavši se na neki način srpskom teniseru za poraz u finalu Vimbldona.

- Mediji su me konstantno podsećali na Vimbldon, ali dobri ste onoliko koliko to pokažete u narednom meču. Ne mogu da gledam unazad. Mnogi vam sude samo na osnovu rezultata, ali mnogo toga se još dešava. Ovakva pobeda u mojim godinama može da se računa duplo jer sam i dalje tu i dalje verujem da mogu da pobedim najbolje- rekao je Federer.

Federer će se za finale Završnog mastersa boriti protiv Stefanosa Cicipasa u subotu od 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading