Niko nije očekivao: Đoković je najveće iznenađenje na turniru!

Autor:

Sport

16.11.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Aleksandar Zverev je posle pobede nad Danilom Medvedevom 2:0 (6:4, 7:6) u poslednjem kolu grupne faze završnog Mastersa u Londonu rekao da je najveće iznenađenje za njega na tom turniru predstavlja činjenica da se Novak Đoković i Rafael Nadal nisu plasirali u polufinale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zverev u polufinalu u Londonu

Na konstataciju da je je pre meča sa Medvedevom rekao da Rus neće moći da ga dobije bez izgubljenog seta, Zverev je rekao da se našalio.

- Ne stavljajte to u taj kontekst, nisam rekao da neće moći da me dobije bez izgubljenog seta. Samo sam se našalio tim povodom. Mnogi ljudi bi pomislili da sam prepotentan. On je sasvim kadar da bilo koga pobedi, a da mu ne prepusti nijedan set. Pokazao je to u poslednjih nekoliko meseci. Lako me je savladao u Šangaju. Ali, znate, ovo mesto je za mene posebno. Drugačije se osećam ovde i želim da imam ovaj osećaj tokom cele godine. Nebitno je da li ću pobediti ili izgubiti. Naravno da želim da pobedim i da ću učititi sve što mogu da to i ostvarim. Nadam se da ću uspeti da živom sačuvam uspomenu na ovaj turnir i u budućnosti- rekao je Zverev.

Njegov protivnik u polufinalu će biti Dominik Tim.

- Igra neverovatan tenis, možda najbolji koji je ikada igrao. Činjenica da je pobedio Rodžera i Novaka na ovom turniru je posebna. Biće to veoma težak meč. Radujem mu se. Iskreno rečeno, srećan sam jer sam u polufinalu i videćemo kako će biti- rekao je Nemac.

U polufinale se plasirao samo jedan igrač iz "velike trojke".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković bez polufinala u Londonu

- Mladi igrači su jedostavno igrali mnogo bolje nego prošle godine. Mislim da je najveće iznenađenje to što je Novak ispao jer verujem da teren i uslovi najviše odgovaraju njegovoj igri. Drugo veliko iznenađenje je Rafa. Niko nije očekivao da neće proći grupu. Naša grupa bila je veoma, veoma teška i verovatno niko ne bi očekivao da ćemo Stefanos i ja da se kvalifikujemo, posebno kada se uzme u obzir godina koju sam imao. Ali, igrali smo dobar tenis u poslednjih nekoliko dana i to nam je pomoglo- rekao je Zverev.

- Turnir još nije gotov. Biće interesantno videti ko će biti pobednik. Možda ćemo imati najstarijeg pobednika svih vremena. Možda če to biti neko od mladih momaka. Možda će to biti neko ko će trijumfovati prvi put. Videćemo- zaključio je Zverev.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading