Novak otkrio zašto ga Federer inspiriše!

Autor:

Sport

15.11.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novak Đoković je završio sa učešćem na ATP tur finalu u Londonu i sada je vreme za podvuče crtu ispod sezone.

Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Doduše, to će učiniti tek po završetku Dejvis kup finala u Madridu na kojem će predvoditi reprezentaciju Srbije.

Novak se nada da poraz od Federera neće ostaviti traga na njegove igre u centru "Kaha mahika", a rekao je i da nije siguran da li je meč protiv Tima u tri seta ostavio traga na njemu.

- Možda je ostavio, možda nije. Ne znam. Mentalno je teško prihvatiti takav poraz kao što je bio taj od Tima. Turnir sam počeo odlično, dobro sam se osećao. Igrao dobro. Nešto se promenilo u smislu toga kako sam se osećao na terenu, moj novo samopouzdanja nije bio tako visok, što je Rodžer osetio i iskoristio - kaže Đoković.

Pitali su ga i kako je zadovoljan sezonom u celini.

- Nisam zadovoljan time kako sam završio sezonu. Ovo pre svega nije način na koji želim da igram. Ipak, morate da prihvatite da imate i ovakve dane i treba nastaviti dalje. Ako moram da podvučem liniju, bila je to veoma dobra sezona, osvojio sam dve Grend slem titule. Još mi je vruća glava posle svega, ali sve u svemu, bila je ovo dobra sezona - smatra Novak.

Sa Federerom je odigrao 49 mečeva, i dalje ima pozitivan skor. Trudi se uvek da izvuče nešto pozitivno iz svega.

- Sa Rodžerom sam igrao skoro 50 puta, sa Rafom i više. Svaki poraz je bolan, ali kad igrate sa najvećim rivalima, to daje dodatnu aromu svemu, bilo da je u pitanju pobeda bilo poraz. Mi smo profesionalci, imam tu privilegiju da igram na najvišem nivou dugo godina, otuda znam i kako da prihvatim sve to i okrenem se onom što dolazi i sledećim prilikama.

Federer je sa 38 godina odigrao fenomenalno. Novak mu je čestitao na pobedi i priznao je da mu je Švajcarac i dalje neka vrsta uzora, bez obzira na rivalitet. Pitali su Novaka i da li se i sam zapita kako je moguće igrati tako dobro u tim godinama.

- Naravno da me to i motiviše. Pokazuje mi da je i te kako moguće igrati tako u tim godinama. Izuzetno se divim svemu što je do sada uradio na terenu. Svemu što je postigao ovih godina i ovo što još pokazuje na terenu je fenomenalno. On je uzor čak i meni iako sam mu jedan od rivala, jedan od najtežih protivnika. kada vidite njegovu karijeru i šta i dalje radi, to vas samo inspiriše - zaključio je Đoković.

Komentari (0)

Loading