Đoković nemoćan: Federer u transu srušio Novakov san o povratku na tron i plasirao se u polufinale!

Autor:

Sport

14.11.2019

19:37 >> 21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je poražen od Rodžera Federera u duelu za drugo mesto Grupe "Bjern Borg" i plasman u polufinale Završnog mastersa u Londonu rezultatom 4:6, 3:6, čime je izgubio šansu za povratak ne prvo mesto ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji srpski teniser i svetski broj 2

Duel dvojice velikih rivala bolje je otvorio Federer, koji je do brejka stigao već u trećem gemu. 

 I nakon važnog vođstva Rodžer je kontrolisao stvari na terenu, servirao je kao u transu, a "ono nešto" je falilo u Novakovoj igri. 

Samo 35 minuta trajao je prvi set, pošto je nakon sigurnijeg izdanja i samo jedne neiznuđene greške u prvom setu švajcarski igrač stigao do vođstva 1:0.

I početak drugog seta je doneo veliku borbu, ali kao i u prvom setu Švajcarac se pitao. Federer je namučio Novaka u prvom gemu, imao je i dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme servis najboljem teniseru sveta.

Ni Đoković nije ostao dužan Rodžeru u drugom gemu drugog seta, ali takođe nije mogao do brejka u ranoj fazi tog dela igre. 

U četvrtom gemu drugog seta Đoković je prvi put stigao do brejk lopte, ali je Federer neverovatnim forhendom uspeo da se odbrani. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Peti gem bio je ključan za Federera, pošto je još jednom napravio brejk na meču. Đoković je do kraja meča igrao nestrpljivo i nervozno i dozvolio još jedan brejk.

Novak nema čime da bude zadovoljan pošto poslednja dva meča u sezoni nije odigrao kako ume, čak je izgledao indisponirano, pa će godinu završiti kao broj dva na svetu, a Nadal će po peti put biti broj 1.

Meč ste mogli da pratite uživo na našem sajtu.

II SET Đoković - Federer 3:6

3:6 BREJK! Kraj meča! Federer u polufinalu!

3:5 Federer odigrao perfektan gem i na korak je od polufinala!

3:4 Smanjuje Đoković prednost protivnika! Novak igra nervozno, ali i dalje ima vremena.

2:4 Đoković zablista na trenutke, ali kao da nema dovoljno motiva za preokret!

2:3 BREJK !Tri brejk lopte imao je Rodžer Federer posle 3 Novakove greške! Prvu je spasio, ali drugu koristi Švajcarac. Jako loš gem za srpskog tenisera.

2:2 Imao je Đoković prvu brejk loptu na meču, Federer je odservirao, po sudiji as, ali Đoković je tražio čelendž i dobro je video, međutim odakle je Federer izvukao naredni poen, a onda još jednom sjajno odservirao...

2:1 Đoković ne igra ni blizu svog nivoa, treba mu ono nešto da preokrene, Federer i dalje vrlo malo greši, ali Novak ne posustaje! Ovigrao je dva sjajna forhenda u ovom gemu, može li Novak do preokreta?

1:1 Ne posustaje Federer i dalje servira kao u transu. Odigrao je Đoković nekoliko sjajnih poena, ali potreban mu je kontinuitet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

1:0 Đoković se na startu drugog seta suočio sa dve brejk lopte! Ne igra Srbin dovoljno agresivno, ni servis mu ne stvara dovoljnu prednost, ali uspeva nekako za osvoji prvi gem. Moraće  bolje u nastavku.

I SET Đoković - Federer 4:6

4:6 Federer igra perfektan tenis! Dobija set gemom bez izgubljenog poena!

4:5 Uspeva Đoković da dobije bitan gem! Srbin dosta greši, Švajcarac će servirati za prvi set!

3:5 Neverovatnim sevisima Federer ne dozvoljava Đokoviću da pripreti. Još jedan gem sa nulom za Švajcarca!

3:4 Brzo se sve odvija na terenu! Švajcarac igra na jako visokom nivou, čekamo da Nole proradi, ali bitno je da drži priključak!

2:4 Nastavlja Švajcarac sa sjajnim sevisima! Federer je zabeležio već 4 asa i dobio gem sa nulom!

2:3 Čini se da je pustio ruku Đoković, imao je 40:0, ali ponovo je ruka zadrhtala, međutim, najlepši poen na meču ide srpskom teniseru posle nadmudrivanja na mreži.

 

 

1:3 Federer sjajno servira, visok procenat prvog servisa... Moraće Novak da odigra prepoznatljivu defanzivu ako želi da uradi nešto u ovom meču.

1:2 BREJK! Đoković pravi dve duple greške, a onda dozvoljava Švajcarcu da napadne sjanim bekhendom za tri brejk lopte, prvu koristi Federer!

1:1 Federer ubedljiviji, odservirao je 2 asa, a Đokoviću dozvolio samo jedan poen.

1:0 Stegnuto je Đoković odigrao prvi gem! Odservirao je i jednu duplu grešku, Švajcarac je odmah pripretio, ali sa dva sjajna poena Srbin uspeva da se izvuče!

Srpski i švajcarski teniser sastaju se 49. put u karijeri, a trenutno prednost ima Novak sa 26 pobeda naspram Federerovih 22.

Od ukupno 49 duela pet su bili u finalu, a naš teniser je uvek pobeđivao u borbi za trofej.

Zanimljivo je da se nisu sastajali još od 14. jula i onog spektakularnog finala Vimbldona, jednog od najdramatičnijih mečeva do sada i možda i najboljeg u ovoj godini.

Švajcarac je rekorder sa šest osvojenih Završnih Mastersa, dok srpski teniser ima jedan manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading