Da li možemo da ponovimo uspeh iz 2010? Zimonjić: Pucamo na visoko, pogotovo kad je Novak sa nama!

Autor:

Sport

14.11.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvis kup reprezentacija Srbije će pokušati u Madridu da ponovi ono što je uradila 2010. godine u Beogradu. Tada je naš tim uspeo da stigne do trofeja i da se zlatnim slovima upiše u istoriju "belog sporta". Pred polazak na Završni Dejvis kup turnir, selektor Srbije, Nenad Zimonjić je izneo svoja očekivanja.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Nenad Zimonjić

Sa beogradskog aerodroma na put ka Madridu krenuli su selektor Nenad Zimonjić, zatim Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Filip Krajinović.

Njima će se kasnije tokom dana u španskoj prestonici priključiti Dušan Lajović koji tamo stiže iz Barselone, a poslednji će se ekipi priključiti Novak Đoković kada bude završio sa obavezama koje ima na ATP tur finalu u Londonu.

- Uvek imamo najviše ambicije, pogotovo kad je Novak deo ekipe. Jako mi je drago što smo se svi okupili, imaćemo jaku reprezentaciju, a ono što je najbitnije je da svi budu zdravi. Naporna je bila sezona, Novaka očekuje još teških mečeva, mi prvi meč igramo u sredu, tako da će imati vremena za adaptaciju i Dušan danas dolazi iz Barselone- rekao je selektor Srbije.

U novom formatu je bitan svaki poen, tako da su momci posebno radili na dublu.

- Janko, Viktor i ja smo u Dizeldorfu imali priliku da igramo ovaj format, dva puta smo osvojili to takmičenje. Očekuje se Novak pobedi svaki meč, ali smo najtanji što se tiče dubla, to je razlog zašto je i Viktor tu, pošto ima dosta iskustva sa igranjem u reprezentaciji i u dublu.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

Dosta je prošlo od 2010. godine i dugo nismo bili u punom sastavu, da li je vreme za novu titulu?

- Povrede su te koje su nas omele, da smo bili zdravi ne bi bilo ekipe koju ne bismo mogli da pobedimo, i sada je takav slučaj, ali opet grupa je izuzetno teška, tu su Francuzi koji su blagi favoriti. Japanci su takođe jaki, iako ne igra Nišikori, ali obe ekipe imaju dobar dubl. Svaki meč je važan, svaki set je važan, nas cilj je da se plasiramo u četvrtfinale- rekao je Zimonjić pred put u Madrid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading